Lulu Stoffer

Cadeautjespiramide 2017

December is een maand waarin iedereen aan zaligheid denkt. Een maand waarin gezelligheid voorop staat, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en waarin kinderen hun speelgoedkast kunnen aanvullen. Voor veel mensen is dit echter meer een droom dan werkelijkheid, want wanneer iedere rode cent telt, kan deze maand toch als minder leuk ervaren worden. Serve the City Tilburg zorgde ervoor dat 50 kinderen, die normaal geen Sinterklaas kunnen vieren, toch nog iets van hun verlanglijstje konden afstrepen. 
 

Een commissie was opgezet vanuit Serve the City Tilburg om deze dag te organiseren. In totaal hebben 6 gemotiveerde studenten zich bezig gehouden met de vraag hoe ze deze dag zo leuk mogelijk konden invullen. In samenwerking met Quiet en MFA Het Kruispunt, onderdeel van ContourdeTwern, hebben ze deze dag uiteindelijk tot een grandioos succes gebracht.  

Kinderen, gierend van de energie die deze dag met zich mee bracht, kwamen samen met  hun ouders al vroeg binnen gelopen. De een ging graag meteen een praatje maken met Zwarte Piet, terwijl de ander de kat zo lang mogelijk uit de boom keek. Voor deze kinderen is Zwarte Piet toch nog een beetje een eng, helemaal uit Spanje gekomen om pepernoten te gooien en cadeautjes uit te delen. Nee, zij bleven liever dicht bij papa en mama in de buurt. Gelukkig konden deze kinderen wel steun zoeken bij elkaar door samen te spelen en te knutselen. De kinderen konden die middag hun pietendiploma verdienen, maar dit konden ze alleen bemachtigen door middel van teamwork. Na een aantal ronden van spelletjes was het tijd voor het grote moment waarop alle kinderen hadden gewacht. Sinterklaas kwam binnen en meteen galmde 'Sinterklaas kom maar binnen met uw knecht' door de ruimte.

Na een spannende quiz  met Sinterklaas kwam het grote moment: de cadeautjes! De kinderen moesten van Sinterklaas wachten tot alle kinderen een cadeautje hadden, voordat ze deze mochten uitpakken. Naar Sinterklaas moet natuurlijk geluisterd worden en dat is wat de kinderen ook braaf deden. Zodra iedereen een cadeautje had, mochten de kinderen van Sinterklaas het cadeau uitpakken nadat hij tot drie had geteld. Hierna kon het geluk niet op, het enthousiaste geschreeuw maakte plaats voor stralende gezichten van blijdschap.
Al met al was dit een erg geslaagde dag. Afsluitend kwamen de ouders vol lof naar de vrijwilligers van Serve the City Tilburg toe om hen te bedanken voor de organisatie van de Cadeautjespiramide!
 

We willen graag de MAK Mentorship System Tilburg School of Economics and Management bedanken voor de fijne samenwerking in de commissie en jullie inzet. Daarnaast willen we MFA Het Kruispunt bedanken en als laatste willen we natuurlijk alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben, zowel in de commissie als op de dag zelf. Samen hebben we het verschil kunnen maken!
Ben je benieuwd naar alle foto's? Neem dan snel een kijkje in ons album, te vinden onder het kopje foto's! 
 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: