Rachel Jacobs

Serve the Burger 2018

Disputen hebben een gezellige avond samen met hun buurt!

Afgelopen zondag (8 juli) vond het jaarlijkse evenement Serve the Burger weer plaats. In samenwerking met TSC Olof hebben we zoals elk jaar weer buurt bbq’s georganiseerd om de cohesie tussen de student en de buurtbewoners te stimuleren. Er zijn vaak vooroordelen over studenten, disputen en dispuutshuizen. Om deze vooroordelen weg te nemen vonden dit jaar de bbq’s plaats in de tuin van twee dispuutshuizen. 

De avond begon met een spannende quiz waarbij de studenten en buurtbewoners gemengd zaten in teams. Er waren 3 rondes: een meerkeuzen ronde, een open vragen ronde en een vertaal ronde. De quiz ging over Serve the City Tilburg, over Olof en over Tilburg. Er zaten vragen bij zoals ‘wat is de maximale prijs die je bij DUO kan lenen als student?’ en ‘wat is de gemiddelde huizenprijs in Tilburg?’. Voor de laatste ronde zijn er buurtbewoners gevraagd een zinnetje op te lezen in Tilburgs dialect. De teams moesten dit vervolgens vertalen. De studenten en de buurtbewoners konden elkaar perfect aanvullen en ze waren erg fanatiek. Er was namelijk een felbegeerde prijs te winnen: de eeuwige roem in de buurt. 
Na de quiz kon het bbq’en beginnen en ontfermden de studenten zich over het vlees om zo de buurtbewoners en gezellige avond te bezorgen. We hebben na afloop van de avond veel lovende woorden mogen ontvangen en hopen dat iedereen een leuke avond heeft gehad. 

We willen TSC Olof bedanken voor de samenwerking en in het bijzonder de disputen Odin en Pallieter voor het open stellen van jullie huizen. Daarnaast willen we de BBQ company bedanken voor het mede mogelijk maken van deze activiteit.Ben je benieuwd naar alle foto's? Neem dan een kijkje in het foto album op de site!

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: