Rachel Jacobs

Serve the Moms

Moeders en kinderen in Sterk Huis een dagje in het zonnetje zetten.

Donderdag 8 november vond de eerste jaarlijkse activiteit van Serve the City Tilburg plaats, namelijk Serve the Moms!
Dit jaar hebben we deze activiteit samen met Asset Tilburg georganiseerd. Serve the Moms wordt georganiseerd voor moeders die in problemen verkeren en daardoor tijdelijk in het Sterk Huis verblijven. Dit huis biedt een warme en veilige omgeving aan moeders en kinderen waar ze in tijden van crisis tot rust kunnen komen.

Na weken van vergaderen en verzamelen van spullen was het op donderdag dan eindelijk tijd voor de activiteit. Bepakt en bezakt met speelgoed, servies, woonaccessoires etc. vertrokken de commissie, de dagvrijwiligers en het bestuur naar Sterk Huis om er een leuke middag van te maken.
Om 10:00 uur in de ochtend begonnen de eerste voorbereidingen al. Alle cadeautjes werden ingepakt, vervoerd en klaargezet op de locatie.
Om 15:00 uur begon het eerste onderdeel van de activiteit, namelijk de beautyworkshop. De eerste nieuwsgierige moeders en kinderen kwamen langzaam binnen om hun nagels te laten lakken, haren te laten krullen of om zich te laten opmaken. In de tussentijd kwamen er steeds meer kinderen binnen in de “Tovertuin”, een speelkamer waar ze zich volop konden uitleven. 
Om 16:30 uur begon het tweede onderdeel, de bingo. Langzaam maar zeker kwamen de eerste geluksvogels hun prijzen uitkiezen. Terwijl de moeders druk bezig waren met de bingo, bleven een aantal van onze vrijwilligers bij de kinderen om op te letten. Voor de kinderen hadden we een kleine activiteit georganiseerd, namelijk het versieren van cakejes die ze daarna lekker konden opeten.
Om 17:30 uur waren alle prijzen weggegeven, de kinderen moe van het spelen en begon iedereen wel honger te krijgen. Gelukkig had de commissie een lekkere frietkar georganiseerd.

Nadat aan iedereen frietjes en snacks waren uitgedeeld, kon Serve the City Tilburg moe maar voldaan terugkijken op een geslaagde middag, waarbij de moeders en hun kinderen hun problemen even konden vergeten.
Wij hebben ons doel behaald en hierbij willen we Asset bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: