Commissies


Alle commissies zijn vol. Wil je toch nog iets betekenen voor Serve the City Tilburg, neem dan contact met ons op via info@servethecitytilburg.nl 
 

Commissies die het gehele jaar actief zijn

 

Activiteitencommissie | VOL

Start commissie: september 2018
Tijd: 1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: 5 keer per jaar
Aantal commissieleden: 3
 
De activiteitencommissie zal regelmatig een wat kleinere activiteit organiseren, al dan niet in samenwerking met een studie- of studentenvereniging. De ene keer gaat de commissie met vrijwilligers naar een bestaande activiteit, de andere keer wordt de activiteit volledig zelf georganiseerd. De commissie gaat zelf op zoek naar doelgroepen en passende activiteiten. Deze commissie biedt dus veel ruimte voor creatieve mensen!
 

Benefietcommissie | VOL

Start commissie: doorlopend
Tijd: 1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: 4 keer per jaar
Aantal commissieleden: 5
 
De benefietcommissie zal op allerlei manieren geld inzamelen voor Serve the City. Denk hierbij aan een pub quiz, maar ook aan een inzameling of een collecte. Bovendien organiseert de benefietcommissie het jaarlijkse etiquettediner in samenwerking met een andere vereniging. 
 

Promotieteam

Start commissie: doorlopend
Activiteiten: doorlopend

Naast je commissie kun je ook deelnemen aan het promotieteam! Samen met andere actieve studenten bij Serve the City Tilburg promoot je onze stichting en de commissies. Je bedenkt met z'n allen nieuwe ideeën en bent aanwezig bij zichtbaarheidsdagen.
 

Commissies die een gedeelte van het jaar actief zijn

Cadeautjespiramide | VOL
Start commissie: september 2018           
Tijd:1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: december 2018
Aantal commissieleden: 3
 
De cadeautjespiramide is een activiteit waarbij Serve the City kinderen uit Tilburg in het zonnetje zet.  Tilburgse kinderen in het zonnetje zet. De commissie is vrij in het bepalen van de inhoud van de activiteit. Afgelopen jaar hebben de kinderen Sinterklaas geholpen met zijn werk. Zo hebben ze Pietenbarets geknutseld, gesjoeld met pepernoten en nog veel meer leuke spelletjes gedaan. De commissie zal de Cadeautjespiramide in zijn geheel opzetten. Daarnaast zal deze commissie in de kerstperiode cadeaus uitdelen aan oudere kinderen bij de voedselbank.
 

International Committee (English) | VOL

Start committee: December 2018 / January 2019
Time:1 - 2 hours every two weeks 
Activities: twice a year (April - June)
Amount of committee members: 4
 
The international committee works together with I*ESN Tilburg. This committee will organize an activity twice a year for an English-speaking audience. Together with the other committee members, you will come up with two activities that are specifically designed for an international target group. The committee is fully responsible for all organizational tasks. 
 

Serve the Burger | VOL

Start commissie: januari 2019
Tijd:1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: juli 2019
Aantal commissieleden: 3
 
Serve the Burger is de kers op de taart in het Serve the City-jaar. In samenwerking met studentenhuizen in Tilburg organiseert Serve the City Tilburg wijkbarbecues waarbij de cohesie tussen de student en de wijkbewoner centraal staat. In de ochtend dan wel middag zal er een leuke activiteit plaatsvinden. Deze activiteit wordt afgesloten met een gezellige barbecue. 
 

Serve the Dinner | VOL

Start commissie: november 2018
Tijd:1 - 2 uur per drie weken
Activiteit: eind april / begin mei 2019
Aantal commissieleden: 3
 
Serve the Dinner is een van de grotere activiteiten van Serve the City Tilburg. Tijdens Serve the Dinner wordt er een groot diner voor alle bevolkingslagen van Tilburg georganiseerd. Het doel van Serve the Dinner is het stimuleren van de cohesie binnen de Tilburgse bevolkingsgroepen. De commissie zal verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het diner.
 
Serve the Grey | VOL
Start commissie: januari 2019
Tijd:1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: maart 2019
Aantal commissieleden: 5
 
Tijdens Serve the Grey worden de ouderen van Tilburg in het zonnetje gezet. In samenwerking met o.a. verzorgingstehuizen zorgt de commissie ervoor dat onze vrijwilligers de ouderen een leuke dag bezorgen. De activiteiten hierin lopen erg uiteen. De afgelopen jaren zijn er kinderboerderijdieren naar verzorgingstehuizen gehaald en er is een rondleiding geweest in de plaatselijke moskee. Daarnaast is er een high tea georganiseerd, waarbij zelf soep is gemaakt. De commissie houdt zich onder andere bezig met de invulling van de activiteit, het vinden van een locatie, promotie van de activiteit, acquisitie en fondswerving.
 
Serve the Kids | VOL
Start commissie: januari 2019
Tijd:1 - 2 uur per drie weken
Activiteit: april 2019
Aantal commissieleden: 4
 
Serve the Kids is een activiteit waarbij er een sport- en speldag georganiseerd wordt voor kinderen met een rugzakje. De kinderen worden in groepen verdeeld en de groepen zullen tegen elkaar strijden. Het doel van Serve the Kids is om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen. De commissie zal Serve the Kids in zijn geheel opzetten en zich daarom bezighouden met zaken als acquisitie, aanschrijven van doelgroepen, sponsorwerving, promotie, entertainment etc. 
 
Serve the Moms | VOL
2Start commissie: september 2018
Tijd:1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: november
Aantal commissieleden: 5
 
Tijdens Serve the Moms wil Serve the City hulpbehoevende moeders een hart onder de riem steken. Denk hierbij aan moeders (en kinderen) die in een ‘Blijf van mijn lijf’ huis verblijven, omdat ze te maken hebben met geweldpleging of uit het huis zijn gezet door een tienerzwangerschap. Met de activiteit willen we de moeders een leuke dag bezorgen. Tegelijkertijd wordt er iets georganiseerd voor de kinderen, zodat ook zij even wat afleiding hebben.

Serve the Refugee | VOL
Start commissie: najaar
Tijd: 1 - 2 uur per twee weken
Activiteit: voorjaar
Aantal commissieleden: 4
 
Serve the Refugee is een vernieuwde commissie van Serve the City Tilburg. Deze commissie organiseert een activiteit waarbij studenten en vluchtelingen samenkomen om iets leuks te doen en elkaars leefwereld beter te leren kennen. Wat ze precies gaan doen, mogen jullie als commissie zelf bepalen. Lijkt het jou leuk om deze nieuwe commissie mee vorm te geven? Meld je dan zeker aan!
 
You are Beautiful | VOL
Start commissie: november 2018
Tijd:1 - 2 uur per twee weken  
Activiteit: april 2019
Aantal commissieleden: 6
 
You are Beautiful is een activiteit waarbij een beauty-dag georganiseerd wordt voor mensen met een (geestelijke) beperking. Met deze activiteit willen we laten zien dat iedereen mooi is. Deelnemers worden tijdens de dag op verschillende manieren verwend (kappers, masseurs, etc.) en daarnaast kan er worden meegedaan aan allerlei workshops (dansen, knutselen, fotoshoot, nagels lakken, etc.) 
De commissie zal You are Beautiful in zijn geheel opzetten en zich daarom bezighouden met zaken als acquisitie, aanschrijven van doelgroepen, vinden van een locatie, sponsorwerving, promotie, entertainment etc.