STC Tilburg RSS http://www.stctilburg.nl/ en-us RSS feed STC Tilburg <![CDATA[Cadeautjespiramide]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//cadeautjespiramide-1  
 
 
 

December hoort een maand te zijn waarin gezelligheid voorop staat, waar iedereen zich gewaardeerd voelt en waarin kinderen hun speelgoedkast kunnen aanvullen. Echter kan voor veel mensen deze droom niet uitkomen. Afgelopen zaterdag hebben wij ervoor gezorgd dat een aantal kinderen, die normaal geen Sinterklaas kunnen vieren, toch iets van hun verlanglijstje konden afstrepen.

Zaterdag 24 november vond de tweede activiteit van Serve the City Tilburg plaats, namelijk de Cadeautjespiramide. Hierbij hebben wij ongeveer 30 kinderen blij kunnen maken met leuke cadeautjes die ze van Sinterklaas en zijn pieten hebben gekregen.
Om 11:00u startten wij deze leuke dag. We begonnen met de cadeautjes naar de locatie te brengen, de pietenpakken op te halen en de locatie mooi te versieren.
Om 14:00u kwamen de eerste nieuwsgierige kinderen binnenstromen. De hele zaal stond vol met leuke knutselspullen en spelletjes, lekkere snacks zoals mandarijnen, chocoladelollies en natuurlijk pepernoten. Twee meiden van het bestuur speelden roetveegpieten. Hier waren de kinderen erg enthousiast over. 
Van 14:30u tot 16:00u hebben de kinderen allerlei leuke spelletjes gespeeld, namelijk: schoorsteen gooien, een Sinterklaasquiz, zaklopen en schminken.
Om 16:00u was het dan eindelijk zover, de Sinterklaas en zijn pieten kwamen de kinderen bezoeken en brachten enorm leuke cadeautjes mee. Na een paar Sinterklaasliedjes te hebben gezongen, mocht ieder kind naar voren komen en het cadeautje bemachtigen. Toen iedereen zijn cadeautje had, werden ze allemaal samen uitgepakt en een luid gegil vulde de zaal. Alle kinderen waren enorm blij met het mooie cadeau.

We kunnen dan ook zeggen dat het een zeer geslaagde dag was voor ons en voor alle aanwezige kinderen met hun ouders. We hebben enorm genoten van de gezelligheid, de blijheid en de stralende gezichten van de kinderen.
We willen dan ook Fractie SAM bedanken voor de fijne samenwerking. Daarnaast willen we natuurlijk alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben in de commissie en op de dag zelf!
 

 
 
 ]]>
Sat, 24 Nov 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Serve the Moms]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-moms
Donderdag 8 november vond de eerste jaarlijkse activiteit van Serve the City Tilburg plaats, namelijk Serve the Moms!
Dit jaar hebben we deze activiteit samen met Asset Tilburg georganiseerd. Serve the Moms wordt georganiseerd voor moeders die in problemen verkeren en daardoor tijdelijk in het Sterk Huis verblijven. Dit huis biedt een warme en veilige omgeving aan moeders en kinderen waar ze in tijden van crisis tot rust kunnen komen.

Na weken van vergaderen en verzamelen van spullen was het op donderdag dan eindelijk tijd voor de activiteit. Bepakt en bezakt met speelgoed, servies, woonaccessoires etc. vertrokken de commissie, de dagvrijwiligers en het bestuur naar Sterk Huis om er een leuke middag van te maken.
Om 10:00 uur in de ochtend begonnen de eerste voorbereidingen al. Alle cadeautjes werden ingepakt, vervoerd en klaargezet op de locatie.
Om 15:00 uur begon het eerste onderdeel van de activiteit, namelijk de beautyworkshop. De eerste nieuwsgierige moeders en kinderen kwamen langzaam binnen om hun nagels te laten lakken, haren te laten krullen of om zich te laten opmaken. In de tussentijd kwamen er steeds meer kinderen binnen in de “Tovertuin”, een speelkamer waar ze zich volop konden uitleven. 
Om 16:30 uur begon het tweede onderdeel, de bingo. Langzaam maar zeker kwamen de eerste geluksvogels hun prijzen uitkiezen. Terwijl de moeders druk bezig waren met de bingo, bleven een aantal van onze vrijwilligers bij de kinderen om op te letten. Voor de kinderen hadden we een kleine activiteit georganiseerd, namelijk het versieren van cakejes die ze daarna lekker konden opeten.
Om 17:30 uur waren alle prijzen weggegeven, de kinderen moe van het spelen en begon iedereen wel honger te krijgen. Gelukkig had de commissie een lekkere frietkar georganiseerd.

Nadat aan iedereen frietjes en snacks waren uitgedeeld, kon Serve the City Tilburg moe maar voldaan terugkijken op een geslaagde middag, waarbij de moeders en hun kinderen hun problemen even konden vergeten.
Wij hebben ons doel behaald en hierbij willen we Asset bedanken voor de fijne samenwerking.

 ]]>
Thu, 08 Nov 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Serve the Burger 2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-burger-2018
Afgelopen zondag (8 juli) vond het jaarlijkse evenement Serve the Burger weer plaats. In samenwerking met TSC Olof hebben we zoals elk jaar weer buurt bbq’s georganiseerd om de cohesie tussen de student en de buurtbewoners te stimuleren. Er zijn vaak vooroordelen over studenten, disputen en dispuutshuizen. Om deze vooroordelen weg te nemen vonden dit jaar de bbq’s plaats in de tuin van twee dispuutshuizen. 

De avond begon met een spannende quiz waarbij de studenten en buurtbewoners gemengd zaten in teams. Er waren 3 rondes: een meerkeuzen ronde, een open vragen ronde en een vertaal ronde. De quiz ging over Serve the City Tilburg, over Olof en over Tilburg. Er zaten vragen bij zoals ‘wat is de maximale prijs die je bij DUO kan lenen als student?’ en ‘wat is de gemiddelde huizenprijs in Tilburg?’. Voor de laatste ronde zijn er buurtbewoners gevraagd een zinnetje op te lezen in Tilburgs dialect. De teams moesten dit vervolgens vertalen. De studenten en de buurtbewoners konden elkaar perfect aanvullen en ze waren erg fanatiek. Er was namelijk een felbegeerde prijs te winnen: de eeuwige roem in de buurt. 
Na de quiz kon het bbq’en beginnen en ontfermden de studenten zich over het vlees om zo de buurtbewoners en gezellige avond te bezorgen. We hebben na afloop van de avond veel lovende woorden mogen ontvangen en hopen dat iedereen een leuke avond heeft gehad. 

We willen TSC Olof bedanken voor de samenwerking en in het bijzonder de disputen Odin en Pallieter voor het open stellen van jullie huizen. Daarnaast willen we de BBQ company bedanken voor het mede mogelijk maken van deze activiteit.Ben je benieuwd naar alle foto's? Neem dan een kijkje in het foto album op de site!]]>
Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Een dagje naar buiten ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//een-dagje-naar-buiten
Op maandag 25 juni hebben we in samenwerking met studievereniging POLIS een middag met ouderen van het verzorgingstehuis de Hazelaar gewandeld. Na deze wandeling hebben we met de deelnemende ouderen en vrijwilligers een kop thee/koffie gedronken met een gebakje. Het was een hele gezellige middag waar we graag De Hazelaar en studievereniging POLIS voor willen bedanken voor de fijne samenwerking en de enthousiaste vrijwilligers!

]]>
Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the City Tilburg als goede doel ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-city-tilburg-als-goede-doel
Op dinsdag 15 mei heeft  Study Association Complex haar eigen benefietavond voor Serve the City Tilburg neergezet, the Roast of Jeroen Merkuur. De show, bekend van televisie, vond plaats in Café Bet Kolen, waar negen "roasters" elkaar afwisselden om grappen te vertellen over Jeroen Merkuur. Jeroen Merkuur is een van de actieve leden, en oud bestuurslid van studievereniging Complex en wilde zichzelf wel opofferen voor het goede doel. De gehele avond werden er grappen gemaakt over Jeroen, sommige wat heftiger dan andere. Aan het einde mocht Jeroen Merkuur zelf ook nog even zijn woordje kwijt over de roasters. 

In totaal heeft studievereniging Complex een bedrag opgehaald van €150,-. Een erg mooi bedrag waar we weer veel leuke dingen mee kunnen organiseren.
We willen Complex heel erg bedanken voor het organiseren van deze avond en het prachtige opgehaalde bedrag! We zijn vereerd dat we jullie goede doel mochten zijn en we hebben ook erg genoten van de leuke avond.

]]>
Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Activist ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-activist
Op woensdag 16 mei van 19.00 tot 20.30 heeft Serve the City Tilburg in samenwerking met Shelter City en I*ESN Tilburg een nieuwe activiteit georganiseerd: Serve the Activist.  
Tijdens deze avond vertelde een Sudanese journaliste ons over hoe het is om een journaliste te zijn in Sudan, waarom ze niet meer veilig was daar en hoe ze haar tijd in Nederland ervaart. Het was een erg indrukwekkend verhaal, waarvan we zeker genoten hebben.

We willen I*ESN Tilburg en Shelter City Tilburg bedanken voor de fijne samenwerking en wensen de spreekster heel veel succes voor in de toekomst!

Wegens privacy- en veiligheidsredenen zijn er geen foto's gemaakt van de spreekster.
 ]]>
Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Symposium met stichting DICE ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//symposium-met-stichting-dice
Op woensdag 20 juni hebben we in samenwerking met stichting DICE een symposium georganiseerd met het onderwerp conflict tussen religie en recht. Hier hebben drie gastsprekers, Professor van der Schyff, Professor Jonkers en Michiel Peeters, hun verhaal gedaan vanuit verschillende perspectieven. Dit was vanuit een religieus, filosofisch en rechtelijk perspectief. Op het einde van het symposium was er nog ruimte voor vragen en werd het afgesloten. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar stichting DICE die weer een stichting in India steunt. 
We willen hen alle drie graag bedanken voor hun bijdrage aan dit symposium en stichting DICE voor de prettige samenwerking!

]]>
Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Vacature ontwikkelingscoordinator ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//vacature-ontwikkelingscoordinator

OntwikkelingscoördinatorServe the City Tilburg


Voel jij je als een vis in het water als het gaat om netwerken en toon je graag initiatief? Dan zoekt Serve the City Tilburg jou! Per september 2018 zoekt vrijwilligersorganisatie Serve the City Tilburg een nieuwe ontwikkelingscoördinator om onze stichting naar the next level te brengen.  Het betreft een functie van 10 uur per week. 
 

Serve the City Tilburg

Serve the City Tilburg is een vrijwilligersorganisatie voor en door studenten. Onze vrijwilligers zetten zich in voor het welzijn van een breed scala aan doelgroepen en aandachtsgebieden in hun studentenstad Tilburg.
De stichting bestaat uit een studentenbestuur, de ontwikkelingscoördinator en onze vrijwilligers. Het bestuur vormt het beleid en is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur. Samen met vrijwilligers worden activiteiten en evenementen opgezet om specifieke doelgroepen te ondersteunen, een leuke dag te bieden of onder de aandacht te brengen. Benieuwd naar onze activiteiten? Neem dan een kijkje op: www.stctilburg.nl.
 

Jouw functie

Als ontwikkelingscoördinator ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en continuïteit van Serve the City Tilburg. Jij zoekt uit waar nieuwe kansen liggen en zet een stap extra om de stichting te laten groeien. 
Samen met het studentenbestuur bepaal jij op welke vlakken Serve the City Tilburg zich kan ontwikkelen. Het is dan aan jou om deze ontwikkelingen te realiseren. Je bouwt het netwerk van samenwerkingspartners verder uit en onderhoudt deze samenwerkingsverbanden. Je signaleert kansen voor de organisatie en speelt hier samen met het bestuur op in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het acquireren van nieuwe doelgroepen of groepen vrijwilligers, of het onderhouden van contacten met de gemeente en onderwijsinstellingen zoals Tilburg University.  
Waar jij de continue factor achter onze stichting bent, help je het jaarlijks wisselende studentenbestuur ook bij het opstarten van hun bestuursjaar. Hierin neem jij een ondersteunende en coachende rol. 
 

De ideale kandidaat

De functie van ontwikkelingscoördinator betreft een veelzijdige functie. Daarom zijn we ook op zoek naar een veelzijdig persoon. Zie je jezelf terug in onderstaande kwaliteiten? Dan zijn we op zoek naar jou! 
- Netwerken is je tweede natuur
Contacten leggen en behouden, daar krijg jij energie van! Je bent niet bang om uit het niets contact op te nemen en zet je in om alles uit het contact te halen.  
- Je bent een zelfstandige werker
Jij bent goed in staat kansen te signaleren, zelfstandig doelen te bepalen en deze na te streven. Je hebt weinig aansturing nodig om werk op te pakken. 
- Je werkt goed samen
Je voert je taken zelfstandig uit, maar je doelstellingen en de ontwikkelingen bepaal en bespreek je met het bestuur. Het is daarom van belang dat jij en het bestuur elkaar stimuleren en inspireren. 
- Je neemt graag initiatief
Met je ondernemende instelling zoek je kansen en neem je direct het initiatief om deze op te pakken.  
- Je bent flexibel
Jouw functie is nooit hetzelfde, daarom blijf je meebewegen met de ontwikkeling van de stichting. Daarnaast ben je bereid je uren (deels) flexibel in te zetten. 
- Affiniteit met vrijwilligerswerk en het studentenleven is een pré
 

Meer weten of solliciteren? 

Voor meer informatie over de functie kan er contact opgenomen worden met Meike Rijnders (06-51436206). 
Motivatiebrief en CV ontvangen we graag per e-mail via info@servethecitytilburg.nl. Je kunt solliciteren tot uiterlijk 9 juli 2018. 
 
 ]]>
Fri, 22 Jun 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[You Are Beautiful 2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//you-are-beautiful-2018
Toen we in de ochtend bij de locatie kwamen, stonden de eerste deelnemers al klaar. Voor hen was het nog even wachten want om half 10 begonnen de aanmeldingen! Elke deelnemer kreeg muntjes voor de koffie en een naamsticker, zodat iedereen gelijk kon zien bij wie ze in de groep zaten! Na een korte uitleg begon om 10 uur voor iedereen de eerste ronde! Elke groep begon bij een andere workshop.
 
De eerste workshop was nagels lakken. De nagels werden gevijld en alle deelnemers werden voorzien van een mooi kleurtje op de nagels. Met nog een lekkere handcrème waren de handen weer mooi en zacht! Ook konden de deelnemers hun eigen potje versieren met stickers, hartjes en diamantjes, en wat zijn ze mooi geworden! De derde workshop was een heuse fotoshoot, waarbij alle deelnemers zich konden verkleden om op de foto te gaan. En last but not least was er ook een zumba workshop verzorgd door TSDV Dancenation! 
 
Bij de lunch kon iedereen plaatsnemen aan een tafel en kon er brood en beleg gepakt worden. Er was een ruime keuze, met dank aan Albert Heijn Westermarkt. En na een goede lunch en een lekker kopje koffie of thee was het weer tijd om verder te gaan met de volgende workshop. 
 
Om half 2 waren we klaar met de laatste workshop en hebben we met zijn allen nog een laatste dansje gedaan! Ook was er ruimte voor een catwalk waar de liefhebber nog één keer de show kon stelen. Daarnaast heeft iedereen nog kunnen genieten van een paar dansoptredens van de deelnemers! Daarna was het tijd om de geknutselde potjes op te halen samen met een goed gevulde goodiebag en moesten we afscheid nemen.
 
Het was een zeer geslaagde dag en wij hopen dat iedereen ervan heeft genoten!
 Ben je benieuwd naar alle foto's? Kijk dan in het foto album!]]>
Thu, 17 May 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Kids 2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-kids-2019
Afgelopen woensdag was het jaarlijks terugkerende Serve the Kids. Een groep studenten van Serve the City Tilburg en T.S.R. Vidar hebben een middag georganiseerd voor de kinderen van R-Newt. Met behulp van studievereniging Asset Economics & Asset Strategy and Logistics hebben we een leuke middag neer kunnen zetten. Om half 2 kwam een bus van BBA vol kinderen op Vidar aan. De kinderen begonnen met een hindernisloop, een ergometerestafette, ‘’bier’’pong met water en trefbal. Als lunch kregen ze pizza’s van Domino’s. Hierna kwam dansvereniging DanceNation om de kinderen een dansje aan te leren. Vervolgens speelden de kinderen een potje flessenvoetbal. De deelnemers kregen nog een goodiebag gevuld met spulletjes van Campina, McDonalds, VVV Tilburg, Surfkids en de TOP. Om kwart over 4 keerden de kinderen en vrijwilligers vanuit R-Newt weer terug naar huis. Deelnemers en vrijwilligers, bedankt voor de geslaagde dag!

]]>
Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Diner voor daklozen in samenwerking met NST ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//diner-voor-daklozen-in-samenwerking-met-nst
Op dinsdag 1 mei vond in samenwerking met studentenvereniging Navigators een 3 gangen maaltijd voor thuis- en daklozen plaats. Hier hebben we bij Eetcafé de Bron, van SMO Traverse, met vrijwilligers de maaltijd klaar gemaakt en aan de thuis-en daklozen geserveerd. 
Het voorgerecht was een rijkgevulde vissoep, waarna al heel snel het hoofdgerecht kwam, wat een burger met frietjes en koolsalade was. Als nagerecht hadden meerdere leden van studentenvereniging Navigators hun steentje bijgedragen, door een taart te bakken. Zo hadden de gasten keuze uit een heleboel verschillende taart soorten. 

Het was een geslaagde avond en we willen graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en de Albert Heijn XL Tilburg voor hun sponsoring. 

]]>
Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Dinner 2018 ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-dinner-2018
Op zaterdag 7 april vond in samenwerking met T.S.V. Plato onze jaarlijkse activiteit Serve the Dinner plaats. Hier hebben we op de sociëteit van Plato een drie gangen diner georganiseerd voor twee doelgroepen, namelijk (eenzame) ouderen en mensen die aangesloten zitten bij de voedselbank. 
De avond begon met een welkomstwoordje waarna de eerste gang, uiensoep, werd geserveerd. Hierna kwam een vrijwilliger op het podium meerdere nummers zingen wat bij het hele publiek heel leuk werd gevonden. 
Na dit optreden kwam het hoofdgerecht: kipsaté met frietjes en een salade. Vervolgens werd er een quiz gehouden waarbij de vijf mensen die het minste fouten hadden gemaakt, een gratis prijs kregen. 
Als laatste werd het dessert geserveerd, wat een proeverij van brownies met ijs was. Het gehele diner werd door iedereen heel erg lekker gevonden en iedereen heeft genoten van de gezellige avond. We willen dan ook graag alle sponsoren bedanken voor hun gulle bijdrages, zonder hen had de activiteit zeker niet kunnen plaatsvinden. Ook alle vrijwilligers die geholpen hebben willen we heel erg bedanken voor hun moeite, tijd en inzet! Ben je benieuwd naar alle foto's? Neem dan een kijkje in het foto album! ]]>
Thu, 26 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Etiquettediner 2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//etiquettediner-2018
Op dinsdagavond 27 maart hebben we de tweede editie van het etiquettediner georganiseerd in samenwerking met Fractie Front. Onder het genot van een luxe drie-gangendiner heeft Koen Becking de studenten alles verteld over de etiquette die van toepassing zijn bij een chique diner. 
De avond begon om 18:00 uur met een welkomstborrel, waarna Koen ons vertelde dat de heren de dames uit moesten nodigen plaats te nemen aan tafel. Eenmaal aan tafel kreeg iedereen het voorgerecht, een heerlijke tomatensoep. Bij het eten van tomatensoep is er van alles van belang, hier heeft Koen Becking ons alles over verteld. Ook bij het hoofd- en nagerecht wist hij van alles te vertellen over hoe je wel en niet moest eten. Tussen de gangen door vertelde hij over algemene etiquette, zoals kleding keuze, het oplopen van een trap, de wijnkeuze etc. 

Na het nagerecht was het tijd voor de uitreiking van de cheque aan het goede doel. Dit jaar waren wij het goede doel, Serve the City Tilburg! We hebben een heel mooi bedrag van maarliefst €334 in ontvangst mogen nemen van Fractie Front, waarna dit door de Universiteit van Tilburg verdubbeld is. Dit prachtige bedrag zal naar onze activiteit Serve the Grey gaan, waarmee wij weer leuke activiteiten voor ouderen kunnen organseren. 

Het was een prachtige avond en daarvoor willen we alle aanwezigen, Fractie Front en Koen Becking bedanken! 

]]>
Mon, 09 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Een vrolijk pasen voor iedereen ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//een-vrolijk-pasen-voor-iedereen
In de week voor het Paasweekend hebben we samen met studievereniging Versot voedsel ingezameld voor de voedselbank. Twee middagen hebben onze vrijwilligers en leden van de studievereniging zich ingezet voor mensen die het niet zo breed hebben en geen luxe paasontbijt konden verzorgen voor zichzelf en/of hun gezin. We waren aanwezig op twee Albert Heijn vestigingen in Tilburg waar we iedere bezoeker hebben uitgelegd dat we graag iedereen een fijn Pasen wilden wensen. De bezoekers kregen een lijstje met bepaalde producten, zoals sinaasappelsap, paasstol, afbakcroissants en koffie. Deze producten konden zij kopen tijdens het boodschappen doen en na het afrekenen doneren bij onze stand. In totaal hebben we maarliefst 43 kratten eten opgehaald. Hiermee hebben we een heel aantal mensen toch een fijne Pasen kunnen bezorgen!

          ]]>
Sun, 08 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Grey 2018 ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-grey-2019
Ook dit jaar heeft de jaarlijkse Serve the Grey activiteit weer plaatsgevonden. Op dinsdag 20 maart vond de eerste activiteit plaats in woonzorgcentrum Reyshoeve – De Wever. Het doel van de activiteit was dat de studenten en bewoners samen een lekker kopje groentesoep met ballen zouden maken met als aansluiting daarop een gezellige muziekavond. Waar de ene bewoner druk was met het snijden van de groente, draaide de andere bewoner met behulp van de studenten de soepballetjes. In afwachting van de soep hadden de studenten en bewoners tijd om elkaar te leren kennen en met elkaar te kletsen. Het duurde even voordat de soep klaar was en hoewel sommige bewoners riepen dat ze liever een pizza hadden besteld was, uiteindelijk iedereen meer dan tevreden met de zelfgemaakte groentesoep. Onder het genot van het toetje gaven 2 studenten van Fontys Hogeschool een mooi muzikaal optreden waar de bewoners zichtbaar van genoten. Vervolgens was het tijd voor de bewoners en de studenten om hun eigen zangkunsten te laten horen. Met een lijst vol met nummers uit de jaren 50/60 en een bijbehorend songtekstenboekje liet menig bewoner zich meeslepen door de muziek. Helaas was hierna alweer een einde gekomen aan deze avond en was het tijd voor de bewoners om terug naar hun kamers te gaan. De bewoners gaven aan een erg leuke avond te hebben gehad en de woorden van een bewoonster dat ze zich deze middag echt nuttig en gelukkig had gevoeld, was voor ons een erg mooie afsluiting van deze dag.Op 23 maart was het tijd voor de tweede activiteit. Deze activiteit vond plaats in Behandelcentrum de Hazelaar - De Wever. Deze middag zouden de studenten en bewoners elkaar beter leren kennen onder het mom van een door de bewoners en studenten zelf voorbereide high tea. Ook hier hielpen sommige bewoners druk mee met de voorbereidingen. Sommigen door het snijden van de hapjes en sommigen  door het voorproeven van de verschillende lekkernijen. Gelukkig bleef er genoeg over en om 2 uur konden de rest van de bewoners aanschuiven. Er werd goed gegeten, gelachen en gekletst. Je merkte dat de bewoners erg geïnteresseerd waren in de interesses van de studenten en andersom. Helaas was het om 5 uur alweer tijd om de bewoners naar hun kamers te brengen. Dit ging bij sommige bewoners met veel moeite omdat ze gezien de gezelligheid nog niet van plan waren deze middag af te sluiten. Ook over deze middag mag gezegd worden dat deze meer dan geslaagd was.
Wil je graag alle foto's zien? Neem dan eens een kijkje in ons fotoboek! ]]>
Sun, 08 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Moms 2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-moms-2018
Na weken van vergaderen en verzamelen was het op woensdag eindelijk tijd voor de activiteit. Bepakt en bezakt met bioscoopbonnen, speelgoed, servies, woonaccessoires en ga zo maar door, vertrokken de commissie, de dagvrijwilligers en het bestuur naar Kompaan en De Bocht om er een leuke middag van te maken. Om 15:00 uur druppelden de eerste nieuwsgierige moeders langzaam de kantine binnen, waar ze voor ze gingen zitten het niet konden laten om even de prijzentafel te bekijken. Om 15:30 uur begon dan eindelijk de bingo en werden de moeders pas echt fanatiek. Langzaam maar zeker kwamen de eerste geluksvogels hun prijzen uitkiezen en voor je het wist was de eerste ronde voorbij. Ook de tweede ronde ging vlot, en terwijl alle moeders druk bezig waren met de bingo, hadden de kinderen de tijd van hun leven in de 'Tovertuin', een speelkamer waar ze zich volop konden uitleven. 
Rond 17:30 uur waren alle prijzen weggegeven, de kinderen moe van het spelen en begon iedereen wel honger te krijgen. Gelukkig hadden de meiden van de commissie daar wel iets op bedacht: een frietkar! Nadat aan iedereen frietjes en snacks werden uitgedeeld, konden de meiden van Serve the City Tilburg moe maar voldaan terugkijken op een geslaagde middag, waarbij de moeders en hun kinderen hun problemen even konden vergeten.Wil je graag alle foto's zien? Neem dan een kijkje in ons fotoboek!]]>
Wed, 21 Mar 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Cadeautjespiramide 2017 ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//cadeautjespiramide-2017  

Een commissie was opgezet vanuit Serve the City Tilburg om deze dag te organiseren. In totaal hebben 6 gemotiveerde studenten zich bezig gehouden met de vraag hoe ze deze dag zo leuk mogelijk konden invullen. In samenwerking met Quiet en MFA Het Kruispunt, onderdeel van ContourdeTwern, hebben ze deze dag uiteindelijk tot een grandioos succes gebracht.  

Kinderen, gierend van de energie die deze dag met zich mee bracht, kwamen samen met  hun ouders al vroeg binnen gelopen. De een ging graag meteen een praatje maken met Zwarte Piet, terwijl de ander de kat zo lang mogelijk uit de boom keek. Voor deze kinderen is Zwarte Piet toch nog een beetje een eng, helemaal uit Spanje gekomen om pepernoten te gooien en cadeautjes uit te delen. Nee, zij bleven liever dicht bij papa en mama in de buurt. Gelukkig konden deze kinderen wel steun zoeken bij elkaar door samen te spelen en te knutselen. De kinderen konden die middag hun pietendiploma verdienen, maar dit konden ze alleen bemachtigen door middel van teamwork. Na een aantal ronden van spelletjes was het tijd voor het grote moment waarop alle kinderen hadden gewacht. Sinterklaas kwam binnen en meteen galmde 'Sinterklaas kom maar binnen met uw knecht' door de ruimte.

Na een spannende quiz  met Sinterklaas kwam het grote moment: de cadeautjes! De kinderen moesten van Sinterklaas wachten tot alle kinderen een cadeautje hadden, voordat ze deze mochten uitpakken. Naar Sinterklaas moet natuurlijk geluisterd worden en dat is wat de kinderen ook braaf deden. Zodra iedereen een cadeautje had, mochten de kinderen van Sinterklaas het cadeau uitpakken nadat hij tot drie had geteld. Hierna kon het geluk niet op, het enthousiaste geschreeuw maakte plaats voor stralende gezichten van blijdschap.
Al met al was dit een erg geslaagde dag. Afsluitend kwamen de ouders vol lof naar de vrijwilligers van Serve the City Tilburg toe om hen te bedanken voor de organisatie van de Cadeautjespiramide!
 

We willen graag de MAK Mentorship System Tilburg School of Economics and Management bedanken voor de fijne samenwerking in de commissie en jullie inzet. Daarnaast willen we MFA Het Kruispunt bedanken en als laatste willen we natuurlijk alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben, zowel in de commissie als op de dag zelf. Samen hebben we het verschil kunnen maken!
Ben je benieuwd naar alle foto's? Neem dan snel een kijkje in ons album, te vinden onder het kopje foto's! 
 ]]>
Sun, 10 Dec 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Oproepje]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//oproepje
Voor een activiteit die gepland staat voor december zijn wij op zoek naar glazen potten. Deze willen we gaan versieren en omtoveren tot waxinelicht houders om ouderen tijdens de donkere feestdagen een lichtpuntje te geven. 

Hiervoor hebben we echter wel een heel aantal potten nodig. Dus heb jij nog een aantal potten staan of wil je graag met ons mee sparen? Heel graag, we kunnen alle hulp gebruiken! 

Voor het afgeven van de potten kun je van dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 terecht op de universiteit, gebouw E, kamer 205. 
Of stuur een mailtje naar info@servethecitytilburg.nl voor het maken van een afspraak. 

Alvast heel erg bedankt! 


 ]]>
Wed, 11 Oct 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Rabobank Clubkas Campagne ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//rabobank-clubkas-campagne-1
Ben je lid van Rabobank Tilburg en omstreken? Dan kan JIJ ons helpen! 

Rabobank Tilburg en omstreken draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom stelt de Rabobank € 200.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne! Als lid van de Rabobank mag u meebeslissen waar deze bijdrage naartoe gaat.

Steun onze stichting tijdens de Rabobank Clubkas Campagne, zodat wij ook dit jaar onze activiteiten weer kunnen organiseren en daarmee een lach op het gezicht van Tilburgers kunnen toveren. 

Geef je stem via https://www.mijnbankenik.nl/tilburg/clubkascampagne 
]]>
Thu, 05 Oct 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Constitutieborrel ]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//constitutieborrel
De afgelopen weken hebben we de constitutieborrels van de studie- en studentenverenigingen bezocht waarbij we de nieuwe besturen leerden kennen en we de gelegenheid hadden deze nieuwe besturen te feliciteren. 
Donderdag 21 september was de beurt aan ons. Toen vond de eerste constitutieborrel van Serve the City Tilburg plaats, dit was voor ons een speciale dag. 
De avond begon om 22:00 uur in Cafe Bolle. Rond 23:00 uur werden we officieel bekend gemaakt als het nieuwe bestuur, waarna er tijd was voor de andere besturen om ons te feliciteren.  
Het was een erg geslaagde avond waar we nog lang aan terug zullen denken. 

We willen iedereen graag bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en de gezelligheid! 

Ben je benieuwd naar al de foto's? Neem een kijkje op onze Facebook pagina! 
https://www.facebook.com/servethecitytilburg/

]]>
Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Introductieweek]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//introductieweken-1
Tijdens de introductieweek van de universiteit, beter bekend als de TOP week, was Serve the City tot het goede doel benoemd. Dit hield in dat wij de hele week overal te vinden waren. Maandag waren wij aanwezig tijdens de BBQ en op het openingsfeest. Op dinsdag hebben wij heerlijk in het Leijpark in de zon gestaan waar een viertal spellen gespeeld konden worden. Deze spellen sloegen terug op de activiteiten die wij elk jaar in samenwerking met de grote studentenverenigingen van Tilburg organiseren. Door deze spellen te spelen en te winnen konden er munten voor die verenigingen gewonnen worden. Dit was een erg groot succes en leverde het nodige enthousiasme op. Tijdens de recharge lunch op woensdag hebben we de heupjes log gegooid en meegedaan aan het ochtendgymnastiek. Donderdag waren wij te vinden op het TOP-festival. Op vrijdag sloten wij de week met jullie af bij het zwembad waar onze strandballen door de lucht vlogen. 

Tijdens de TOP week vond ook de introductieweek voor de hogescholen plaats, ook wel de Purple week genoemd. Ook hier zijn wij op dinsdag aanwezig geweest met een leuke foto opdracht. De groepen kregen de opdracht een foto te maken van zichzelf waarop zij uitbeelden hoe zij de introductie ervaarden. Hierdoor hebben we zeer leuke foto's op onze Facebook langs zien komen. De winnaar is inmiddels te vinden op onze pagina! 
https://www.facebook.com/servethecitytilburg/


Wij zijn inmiddels een bijgekomen van deze prachtige week en zijn helemaal klaar voor het nieuwe collegejaar! We hopen dat jullie net zoveel genoten hebben van deze week als wij en dat ook jullie helemaal klaar zijn voor het nieuwe jaar. ]]>
Tue, 29 Aug 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Aanmelden Serve the Burger]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//aanmelden-serve-the-burger
Er worden op twee locaties buurtbarbecues georganiseerd om de cohesie tussen de buurtbewoners en studenten te stimuleren. De locaties zijn dit jaar het Harmoniepark en het Wilhelminapark. Voor de barbecue op het Wilhelminapark kunnen de buurtbewoners zich tot a.s. donderdag aanmelden via bbq@servethecitytilburg.nl. De kosten voor de barbecue bedragen 4,50 voor volwassenen en 2,50 voor kinderen. Voorafgaand aan de barbecue zullen de studenten en buurtbewoners het Harmoniepark ontzien van zwerfafval. Hiervoor kunnen wij nog enthousiaste buurtbewoners gebruiken. Het middagprogramma duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur waarna de barbecue om 17.30 aanvangt. Via deze weg willen wij nog een shout-out doen naar onze sponsoren, zonder hen was het niet mogelijk om de activiteit op te zetten. Het belooft wederom een spetterende activiteit te worden en hopelijk zien wij u daar!
 ]]>
Thu, 29 Jun 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Kandidaatsbestuur 2017/2018]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//kandidaatsbestuur-20172018
Met gepaste trots presenteren wij ons kandidaatsbestuur.

Voorzitter: Michelle van Gool
Vicevoorzitter: Pleun Koenis
Secretaris: Saskia Ringoot
Penningmeester: Julia Cleton
Commissaris PR: Lulu Stoffer

Het huidige bestuur wenst het kandidaatsbestuur veel succes toe.]]>
Tue, 20 Jun 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[You are Beautiful 2017]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//you-are-beautiful-2017
Zaterdag 13 mei vond You are Beautiful (een verwendag voor mensen met een verstandelijke beperking) plaats in samenwerking met Studentendesk Het Rode Kruis Tilburg. Het was een geslaagde dag en alle deelnemers hebben ervan genoten. Gedurende de middag konden zij hun haren en nagels laten doen, een lesje zumba volgen en oud Hollandse spelletjes spelen. De dag werd afgesloten met een heuse catwalk show. Via deze weg willen we graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken. Zonder jullie was deze dag niet zo tof geweest!]]>
Tue, 23 May 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Dinner 2017]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-dinner-2017
Op zaterdag 6 mei vond weer een succesvolle editie plaats van Serve the Dinner. Studentenvereniging Plato en Serve the City Tilburg sloegen net als voorgaande jaren de handen ineen om een diner voor 80 minderbedeelden uit Tilburg te organiseren. Genodigden konden onder het genot van goed gezelschap en leuk entertainment genieten van een heerlijk 4 gangen menu. Deze avond was niet mogelijk geweest zonder de vele sponsoren die op velerlei manieren hebben geholpen. Daarom bedanken wij: Café Philip, Cafetaria De Pan Tilburg, De Dobbelsteen Tilburg, Eetcafé190, Frank en Vrij, Het Aardappelpakhuis Tilburg, IJssalon Intermezzo, Kavavlam Feestverhuur Tilburg, La Cubanita Tilburg, Slagerij Fons Pessers, Stadscafé de Spaarbank en Van Den Oord Champignoncultures!

]]>
Sun, 07 May 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Kids 2017]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//serve-the-kids-2017
Op 26 april jl. heeft Serve the City in samenwerking met TSR Vidar voor de derde keer Serve the Kids georganiseerd. Tijdens deze activiteit hebben een zestal groepen tegen elkaar gestreden om de winnaar van de dag te worden. Aangezien ieder kind een winnaar is, hadden we voor de kinderen een goodiebag met iets te drinken, iets lekkers en een tijdschrift geregeld. De dag begon met het maken van een groepsvlag, deze vlaggen zijn in bijgevoegde foto's te bewonderen. De rest van de middag hebben er een tiental sport- en spellen plaatsgevonden, zoals boter kaas en eieren, ergometeren, beerpong maar dan met ranja. De dag is afgesloten met een slotspel. Via dezen weg willen wij onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage om deze activiteit tot een waar succes te brengen en daarnaast willen wij onze dankbaarheid uiten aan Vidar, de commissie, de dagvrijwilligers van Study Association Complex en van het onafhankelijk damesdispuut In Vino Veritas.

]]>
Wed, 03 May 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Aan de slag bij StC als bestuurslid? Solliciteer nu!]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//aan-de-slag-bij-stc-als-bestuurslid-solliciteer-nu
Wil je meer uit je studententijd halen? Wil je bestuurlijke ervaring opdoen en tegelijkertijd iets terug doen voor de samenleving, dan is Serve the City opzoek naar JOU!

Ben jij?
- minimaal tweedejaars student én woon je in Tilburg?
- sociaal en maatschappelijk betrokken?
- ondernemend en een organisatietalent?
- een teamspeler?
- flexibel en minstens 16 uur per week beschikbaar?

Solliciteer dan voor 1 maart door een motivatiebrief en je cv naar voorzitter@servethecitytilburg.nl te sturen.

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar bovenstaand e-mailadres.]]>
Wed, 01 Feb 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Vacature parttimer StCT]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//vacature-parttimer-stct
Onze geliefde parttimer Esther gaat ons na 3,5 trouwe jaren verlaten. Serve the City is daarom opzoek naar een nieuwe parttimer voor 10 uur per week. Heb jij tijd, zin en enthousiasme om bij te dragen aan de ontwikkeling van Serve the City Tilburg? Reageer dan op de vacature: http://www.contourdetwern.nl/werken-bij/vacatures-personeel/20032/draag-jij-bij-aan-de-ontwikkeling-van-serve-the-city-tilburg.html?referrer=/werken-bij/457/vacatures-personeel.html.]]>
Sat, 31 Dec 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Symposium inschrijven t/m 16 november! laatste kans! ]]> e.vdbroek@servethecitytilburg.nl (Esther ) http://www.stctilburg.nl//symposium-inschrijven-tm-16-november-laatste-kans
Donderdag is het symposium!  Schijf je nog snel in om deze speciale dag niet te missen! 

 ]]>
Tue, 15 Nov 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Kinderbouwplaats]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//kinderbouwplaats
Vanaf juli tot en met december 2016 bouwen Tilburgers gezamenlijk aan een maquette van de stad, zoals die er uit zag in de periode 1950-1960. De stad kenmerkte zich toen nog door fabrieken en kerken, maar zou spoedig daarna transformeren tot een moderne stad.

Naast de bouw van een Tilburg maquette, bouwen kinderen aan een eigen fantasiestad. Dagelijks is de KinderBouwPlaats geopend. Er zijn honderden blokjes hout aanwezig, waarmee de kinderen hun eigen stad maken. Voor deze activiteit zoeken het Stadsmuseum en de Bibliotheek jonge begeleiders die de kinderen helpen hun stad te verwezenlijken.
Door mee te werken aan de Tilburg Maquette kunnen jongeren op creatieve wijze kennis maken met de stad Tilburg. 
Leeftijd: 16+

Activiteiten:
Dagelijks is de KinderBouwPlaats geopend. Er zijn honderden blokjes hout aanwezig, waarmee de kinderen hun eigen stad maken. Voor deze activiteit zoeken het Stadsmuseum en de bibliotheek jonge begeleiders die de kinderen helpen hun stad te verwezenlijken. Jongeren gaan de kinderen begeleiden bij het knutselen.

DATUM:    VAN 1 november T/M 31 december 2016
PLAATS:    Tilburg
LOCATIE:    Bibliotheek
UREN:    In overleg]]>
Tue, 08 Nov 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Happietaria]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//happietaria-1
40 Tilburgse vrijwilligers
Happietaria is een initiatief van Stichting Happy Gift, zij coördineren alle pop-uprestaurants in Nederland. Het restaurant draait twee weken lang volledig op vrijwilligers. Ruim veertig Tilburgse studenten en diverse plaatselijke sponsors maken dit pop-up restaurant mogelijk. Lonneke van de Kieft, initiatiefneemster en voorzitster vertelt: “Ik wil altijd al een bedrijfje opstarten en het lijkt me fantastisch om dit samen met andere studenten te doen. We dragen zo ook een steentje bij aan gerechtigheid in de wereld, niet alleen door zoveel mogelijk geld op te halen, maar ook door bewustwording te creëren in Tilburg”.
 
MIVA steunt pioniers in 34 landen met vervoers- en communicatiemiddelen en is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. De opbrengt gaat naar een schoolbus voor pionier Joseph uit India. Joseph zet zich in voor onderwijs voor de allerarmsten. Met een bus brengt hij kinderen naar school. De bus dient ook om straatkinderen op te sporen en op te vangen.

Tony Chocolonely zeezout karamel taart
Het restaurant is van 21 oktober tot 4 november te bezoeken. De menukaart is al online te vinden en er is met de prijs rekening gehouden met studenten. Gerben Nieuwenweg, coördinator keuken, legt uit: “Als je geniet van een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en drankje blijf je onder de 25 euro. Mijn favoriete nagerecht is overigens de Tony Chocolonely zeezout karamel taart. Alleen daarvoor zouden mensen al langs moeten komen. Verder hebben we gerechten vanuit allerlei verschillende culturen samengesteld. Zo is er voor ieder wat wils.”


De openingstijden zijn van maandag tot zaterdag van 18:00 tot 22:00 uur aan de Langestraat 13 in Tilburg. Reserveren kan via de website: www.happietariatilburg.nl.]]>
Wed, 19 Oct 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Symposium What's in it for me? Niks?! ]]> e.vdbroek@servethecitytilburg.nl (Esther ) http://www.stctilburg.nl//symposium-whats-in-it-for-me-niks
]]>
Fri, 07 Oct 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Vluchtelingenwerk Nederland]]> commissarispr@servethecitytilburg.nl (Rachel Jacobs) http://www.stctilburg.nl//vluchtelingenwerk-nederland
Op hun website zijn de verschillende vacatures te vinden.
Alle functies zijn gericht op ondersteuning en begeleiding van vluchtelingen als onderdeel van hun huisvesting, integratie en (arbeids)participatie. Op de volgende link kun je meer informatie en de vacatures vinden: http://www.vluchtelingenwerk.nl/wobb/vacatures?field_type_vacature_value=All&field_term_gemeente_tid=All]]>
Sat, 17 Sep 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Cadeautjespiramicde ]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//cadeautjespiramicde
]]>
Wed, 06 Jul 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Burger]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//serve-the-burger
De barbecues zullen plaatsvinden in het Harmoniepark, wijkcentrum het Zuiderkwartier en de Bellarminostraat. Tevens zal in het Harmoniepark in de middag een spellenmiddag voor kinderen plaatsvinden!
Wijkbewoners of studenten die meer informatie willen of zich willen aanmelden voor de barbecue kunnen een e-mail sturen naar bbq@servethecitytilburg.nl.

Wij zijn nog op zoek naar studenten woonachtig in de wijk Tilburg Zuid die vanaf 15.00 beschikbaar zijn voor een leuke middagactiviteit voorafgaand aan de barbecue! Mail voor meer info naar bbq@servethecitytilburg.nl!

]]>
Thu, 23 Jun 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Vrijwilligerspicknick]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//vrijwilligerspicknick-1
]]>
Mon, 06 Jun 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[You are Beautiful ]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//you-are-beautiful
Op 26 april vond You are Beautiful plaats wat wij samen met de Rode Kruis Studentendesk Tilburg hebben georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen met een verstandelijke beperking een dagje in de watten worden gelegd. Er waren vier rondes: kappers, visagie, cakejes decoreren en zumba. De dag werd afgesloten met een catwalk waar iedereen zijn nieuwe looks kon showen en een super optreden van zanger Gijs! Veel dank voor de deelnemers en de vrijwilligers voor de gezellige dag!]]>
Tue, 10 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the City Tilburg is op zoek naar nieuw studentenbestuur! ]]> l.snoey@servethecitytilburg.nl (lisa snoey) http://www.stctilburg.nl//serve-the-city-tilburg-is-op-zoek-naar-nieuw-studentenbestuur Ben jij enthousiast, een organisatietalent, een teamplayer en wil jij ervaring opdoen in een groeiende studentenvrijwilligersorganisatie? Wil jij je leiderschap en communicatieve vaardigheden ontwikkelen en daarnaast je sociale netwerk verbreden? Solliciteer dan nu voor een parttime bestuursfunctie bij Serve the City Tilburg!

Een bestuursjaar bij STC is leuk, leerzaam, en een enorm waardevolle aanvulling voor op je CV.
Wij zijn op zoek naar een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een PR-functionaris. Heb je interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en je CV  naar voorzitter@servethecitytilburg.nl en wie weet vertegenwoordig jij STC volgend jaar!

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar info@servethecitytilburg.nl]]>
Fri, 22 Apr 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Succesvol Serve the Dinner 2016]]> l.snoey@servethecitytilburg.nl (lisa snoey) http://www.stctilburg.nl//succesvol-serve-the-dinner-2016  

Omdat we studenten zijn, kon een biertje of wijntje daar uiteraard niet bij ontbreken. We kijken terug op een zeer geslaagde avond met dankbare gasten en een heerlijk diner.

Middels deze weg danken wij ook de sponsoren van dit evenement:
La Cubanita Tilburg


Cafe-Restaurant The Talk


Slagerij Fons Pessers


IJssalon Intermezzo


Pechka


Jaspers Verhuur B.V.


The Vitamin Store
Kruyssen Groente
Copy & Co
Efteling
GSM Sjop
Postelmans Bloemisten
Van Vlerken Banketbakkerij]]>
Wed, 13 Apr 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Serve the Grey 2016]]> w.ramdin@servethecitytilburg.nl (Wanisha) http://www.stctilburg.nl//serve-the-grey-2016
]]>
Wed, 16 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Meer dan Sport 2016]]> l.snoey@servethecitytilburg.nl (lisa snoey) http://www.stctilburg.nl//meer-dan-sport-2016
Vrijdag 11 maart organiseert Serve the City wederom Meer dan Sport, een sportdag voor studenten, vluchtelingen en hulpbehoevende Tilburgers.
‘Meer dan Sport’ betekent niet alleen sporten voor jezelf, maar ook voor de ander. De verschillende teams zullen met elkaar een leuke en sportieve dag beleven en iedereen krijgt twee gratis consumpties bij het Sport Café.

De sporten die deze dag aan bod komen zijn: zaalvoetbal, volleybal en korfbal.

Locatie: Tilburg University Sportscentrum (Academielaan 5)

Tijd: 13.00u - 19.00u

Lijkt het je leuk om mee te doen?

Deelname is gratis en je kunt je inschrijven via de volgende link:

http://www.stctilburg.nl/projecten/meer-dan-sport-maart-2016

Deadline voor het inschrijven is 7 maart.]]>
Fri, 04 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Spelletjesmiddag met ouderen ]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//spelletjesmiddag-met-ouderen
]]>
Mon, 29 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Bezoek aan BSO de Grote Beemd]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//bezoek-aan-bso-de-grote-beemd
]]>
Tue, 23 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Leer Serve the City Tilburg kennen op een van onze activiteiten!]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//social-activty-leer-serve-the-city-tilburg-beter-kennen  

Wil jij Serve the City beter leren kennen en een idee krijgen van wat wij zoal doen, of heb jij gewoon zin in een gezellige middag spelletjes spelen met ouderen en medestudenten? Of lijkt het jou juist leuk om een middagje te spelen en te knutselen met kinderen? Meld je dan aan voor onderstaande projecten!

Aanmelden voor een middag spelletjes spelen en knutselen met kinderen op 23 februari kan via deze link:
http://www.stctilburg.nl/projecten/vrijwilligersweek-bezoek-aan-een-buitenschoolse-opvang

Aanmelden voor spelletjes spelen met ouderen op 26 februari kan via deze link:
http://www.stctilburg.nl/projecten/vrijwilligersweek-spelletjes-spelen-met-ouderen

 
]]>
Mon, 15 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Serve the City & N.S.T. present: Relight my City]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//serve-the-city-nst-present-relight-my-city
Om dit te bereiken zijn de kerken in Tilburg benaderd om drie groepen te vormen die onder muzikale begeleiding kerstliedjes gaan zingen. Wij zullen ons verdelen rond deze groepen en wat lekkers gaan uitdelen. Hierna is er een aansluitende borrel in café Bolle. Er is maar een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan! Aanmelden kan via:

http://www.stctilburg.nl/projecten]]>
Mon, 07 Dec 2015 00:00:00 +0100
<![CDATA[Vrouwenkleding gezocht!]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//vrouwenkleding-gezocht
]]>
Tue, 03 Nov 2015 00:00:00 +0100
<![CDATA[Commissieleden gezocht voor You are Beautiful]]> a.vangestel@servethecitytilburg.nl (Anne van Gestel) http://www.stctilburg.nl//commissieleden-gezocht-voor-you-are-beautiful
]]>
Thu, 08 Oct 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Zwem mee voor stichting leergeld ]]> e.vdbroek@servethecitytilburg.nl (Esther ) http://www.stctilburg.nl//zwem-mee-voor-stichting-leergeld Samen met je studie of studentenvereniging geld ophalen voor stichting leergeld? Initiatief om 1500 kinderen per jaar de kans te geven om te sporten of culturele activiteiten te ondernemen omdat het gezin hier zelf geen geld voor heeft.
Benader StC via info@servethecitytilburg.nl voor meer informatie over dit goede initiatief van o.a. de gemeente, het Tilburgse onderwijs en de zwemvereniging. Aanmelden kan tot 7 oktober.

]]>
Mon, 05 Oct 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Night University 2015]]> l.snoey@servethecitytilburg.nl (lisa snoey) http://www.stctilburg.nl//night-university-2015
Ook wij waren aanwezig tijdens Night University op 1 oktober!

Met de hulp van vele enthousiaste voorbijgangers hebben we veel leuke schilderijen kunnen maken. Door een geverfd hand op een doek te zetten, hebben we leuke en kleurrijke schilderijen gecreeerd. Deze schilderijen zullen wij als bedankje weggeven aan organisaties die ons een 'handje geholpen' hebben met onze activiteiten. 

Ook hebben velen een lieve, leuke, inspirerende boodschap geschreven op een kaartje gericht aan een (nog) onbekende. Wij zullen jullie op de hoogte houden wanneer, waar en misschien zelfs wel aan wie we jullie kaartjes hebben uitgedeeld! 

]]>
Fri, 02 Oct 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Cadeautjespiramide 2015]]> l.snoey@servethecitytilburg.nl (lisa snoey) http://www.stctilburg.nl//cadeautjespiramide-2015
We willen alle vrijwilligers die ons hebben meegeholpen bedanken voor hun inzet!
Ook willen wij de TUC en de Intertoys hartelijk danken! Dit jaar was Serve the City namelijk voor de derde keer het goede doel van de Tilburg University Cantus. Van elk verkocht kaartje gaat een klein bedrag naar Serve the City. Ook de Intertoys Pietervreedeplein Tilburg heeft ons financieel een handje geholpen. 

Voor meer foto's zie onder het kopje 'foto's'. 

]]>
Wed, 30 Sep 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Humanitas mentorMaatjes]]> r.lemmers@servethecitytilburg.nl (Regine) http://www.stctilburg.nl//humanitas-mentormaatjes
Als mentormaatje probeer je een leerling het vertrouwen in zichzelf en het plezier op school terug te geven. De individuele begeleiding varieert van het helpen bij het maken van huiswerk tot het voeren van een stimulerend
gesprek. Maar ook een uurtje samen iets leuks doen kan uiterst waardevol zijn. Een mentormaatje is geen hulpverlener of leerkracht. Eerder een oudere vriend of voorbeeldfiguur die tevens raad geeft. Successen zijn er volop. Al 45 scholen in Brabant zetten mentormaatjes succesvol in.

Aanmelden
Neem contact op met Humanitas MentorMaatjes via telefoonnummer 040-2130711 of stuur een email naar mentormaatjes@humanitas.nl. Alle vrijwilligers krijgen bij Humanitas deskundigheidsbevordering aangeboden,
een certificaat van de training, reis- en onkostenvergoeding en individuele ondersteuning.]]>
Wed, 08 Oct 2014 00:00:00 +0200