Jaarlijks project?

Naast de verschillende projecten van Serve the City waarvoor we altijd vrijwilligers zoeken, zijn er ook verschillende projecten die een keer per week 1 a 2 uur van je tijd vragen. Deze projecten worden georganiseerd door Contour de Twern, waar Serve the City onderdeel van is. Hieronder staan een aantal van deze projecten vermeldt. Je kunt altijd even naar info@servethecitytilburg.nl mailen om te kijken of jouw favoriete doelgroep/project mogelijkheden biedt om binnen jouw weekindeling vrijwilligerswerk te verrichten.


Schoolloopbaanbegeleiding basisonderwijs

Kun jij kinderen van 10 tot 12 jaar helpen bij het aanleren van studievaardigheden, zodat ze het goed doen op school? De kinderen praktisch ondersteunen bij het maken van huiswerk en hen leren te plannen? Wekelijks heb je een groep van ongeveer 20 kinderen onder je hoede (een paar uur per week op een vaste middag). Als jij het leuk vindt om kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar een steuntje in de rug te geven bij het leren, dan is deze functie op jouw lijf geschreven! Meer weten? Kijk op www.contourdetwern.nl. Natuurlijk kun je ook bellen, 013 583 99 99. Als je jezelf wilt aanmelden als stagiaire of vrijwilliger, stuur dan een e-mail met je NAW gegevens naar info@contourdetwern.nl. Vermeld duidelijk dat het over schoolloopbaanbegeleiding gaat. Er wordt dan z.s.m. contact met je opgenomen, want je bent meer dan welkom!
 

Coaches 4 juniors

Een vrijwillige coach trekt een jaar lang twee tot vier uur per week op samen met een jongere tussen de 7 en 18 jaar. Het gaat vooral om jongeren die thuis door allerlei omstandigheden aandacht, ondersteuning of begrip missen. Zij zitten zelf volop in hun ontwikkeling en hebben allerlei vragen. Jij kunt helpen de antwoorden te vinden. Als vrijwillige coach ga je dingen doen die een jongere leuk vindt, maar waar hij of zij nooit aan toekomt door bijvoorbeeld allerlei toestanden thuis. Ook kun je een jongere helpen bij het zoeken naar een leuke tijdsbesteding of een stageplaats. Of hoe je je huiswerk aanpakt. Of hoe je je zakgeld kunt beheren. Of gewoon een goed gesprek. De wens van de jongere staat centraal! 


Samenspraak

Van anderstaligen wordt verwacht dat ze zich snel inburgeren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als het je ontbreekt aan gewoon alledaags contact met Nederlanders. Als vrijwilliger bied je een anderstalige de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier de Nederlandse taal te leren. Gewoon thuis in de huiskamer of bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Door minimaal één uurtje per week in de praktijk aan de slag te gaan verbetert een anderstalige zijn spreekvaardigheid en integreert daardoor sneller en gemakkelijker in de maatschappij. Samen leven begint tenslotte met samen spreken!


Home-start

Je hebt het in je omgeving of in je werk vast eens meegemaakt: elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand, vooral gezinnen met een klein sociaal netwerk. Home-Start-vrijwilligers geven ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met minimaal één kind tot 7 jaar. Het is heerlijk voor de ouders als er af en toe eens iemand binnenloopt die meekijkt, meedenkt en ondersteunt. Een praatpaal, iemand die luistert en zelf lekker in zijn vel zit. Dat is belangrijk. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Als vrijwilliger ga jij samen met de ouders actief op zoek naar oplossingen.Geinteresseerd? Mail dan naar info@servethecitytilburg.nl!