Anne-Lin van Gelder – commissaris PR V.II

Op 30 maart zouden wij voor geïnteresseerden een bestuursinteresse avond organiseren. Wegens het coronavirus zijn wij genoodzaakt om deze avond op een andere manier vorm te geven. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij STC, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Neem voor het aanmelden contact met ons op (info@servethecitytilburg.nl) Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog (interview-vorm). Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Anne-Lin van Gelder, commissaris PR, haar functie uitgebreid toelichten!

”Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?”

Ik ben Anne-Lin van Gelder en tweedejaars rechtenstudent. Binnen het bestuur vervul ik de functie commissaris PR. Dit is naar mijn mening natuurlijk de leukste functie binnen het bestuur. Ik ben verantwoordelijk voor de social media van STC. In het schrijven van blogs en het maken van posts kan ik mijn creativiteit kwijt. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld veel gewerkt aan het vergroten van de zichtbaarheid op Instagram. Bij het ontwerpen van een verhaal kan ik elke keer een andere stijl uitkiezen die bij de activiteit past, zodat het voor volgers leuk is om te zien wat wij doen.
Naast mijn bestuursfunctie heb ik de commissie Serve the Homeless onder me. Deze commissie is er voor de doelgroep zonder vast (t)huis.

”Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen?”

Tijdens mijn studie miste ik de praktijkervaring, het in contact staan met mensen en iets voor anderen kunnen betekenen. Bovendien wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen. Het is een hele taak om, weliswaar samen met je medebestuurders, aan het hoofd van een stichting te staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Waarom heb je gekozen voor Serve the City en niet een andere vereniging/organisatie?”

Via Serve the City kom je in aanraking met heel veel verschillende doelgroepen. Deze doelgroepen zou ik in het dagelijks leven niet zomaar spreken. Dit onderscheid met een andere vereniging/organisatie sprak mij heel erg aan. Mijn verwachting was dat de praktijkervaring mij veel zou kunnen leren. (Dit is uiteindelijk ook gebleken!)

”Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?”

Dit was voor mij geen moeilijke keuze. Het leek mij erg leuk om de verantwoordelijkheid voor de social media van STC te dragen. Het zorgt ervoor dat ik onder andere direct in contact sta met mensen/studenten die ons benaderen. Daarnaast is het mijn taak om de blogs te schrijven en de website up-to-date te houden. Ik had geen ervaring met WordPress, dus dit was aan het begin van het jaar een hele uitdaging.
Een andere motivatie om voor deze functie te gaan was de relatieve onbekendheid van STC. Toen ik medestudenten vertelde dat ik een bestuursfunctie bij deze organisatie wilde vervullen, wisten veel studenten niet wat STC nou eigenlijk deed. Sommige studenten hadden zelfs nog nooit van STC gehoord. Het leek mij een mooie uitdaging om deze zichtbaarheid te vergroten. Dat is nou net een van de dingen die je als commissaris PR doet. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een zichtbaarheidsdag!

”Als je 1 vaardigheid moet noemen die je het afgelopen jaar hebt geleerd, welke zou dit dan zijn?”

Door mijn bestuursjaar heb ik geleerd om prioriteiten te stellen. Gedurende een week krijg ik continu mailtjes. Denk bijvoorbeeld aan het mailen van professoren om toestemming te vragen voor een collegepraatje. Als zij een vraag hebben, dan vond ik het lastig om dit tot mijn kamerdienst uit te stellen. Nu weet ik ondertussen wanneer ik een mailtje wel kan uitstellen tot mijn kamerdienst. Niet iedereen verwacht dezelfde dag nog een antwoord terug. Bovendien is het ook belangrijk om ‘’Serve-werk’’ een keer los te laten op een vrije avond. Dit is een vaardigheid die ik in de toekomst kan blijven gebruiken.

”Welke activiteit is je het meest bijgebleven en waarom?”

In november heb ik samen met mijn commissie Serve the Homeless een activiteit mogen verzorgen in Sterk Huis (locatie Goirle). Dit was mijn allereerste ‘’eigen’’ activiteit. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Houdt iedereen zich wel aan het draaiboek? Hoe reageert de doelgroep op de geplande activiteiten? Allerlei vragen waar ik pas tijdens en na de activiteit antwoord op kon geven.
Uiteindelijk was het een superleuke activiteit doordat de moeders zo enthousiast meededen. Ik heb gezellige en dankbare gesprekken gehad met de moeders. Deze dankbaarheid benadrukt dan toch even waar je het allemaal voor doet!

”Welke boodschap zou je aan je opvolger willen meegeven?”

Dit klinkt waarschijnlijk heel cliché (en krijg je van iedere bestuurder te horen), maar je leert écht heel veel van een bestuursjaar. Geniet er dus vooral van!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close