Benthe Frie – secretaris V.II

Op 30 maart zouden wij voor geïnteresseerden een bestuursinteresse avond organiseren. Wegens het coronavirus zijn wij genoodzaakt om deze avond op een andere manier vorm te geven. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij STC, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Neem voor het aanmelden contact met ons op (info@servethecitytilburg.nl) Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog (interview-vorm). Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Benthe Frie, secretaris, haar functie uitgebreid toelichten!

”Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?”

Mijn naam is Benthe Frie, ik ben 20 jaar en derdejaars student aan de universiteit van Tilburg. Binnen dit bestuur ben ik secretaris en dat houdt in dat ik veel kleine taakjes doe. Een aantal voorbeelden daarvan zijn het schrijven van de nieuwsbrief, notuleren van de bestuursvergaderingen en het onderhouden van het contact met de vrijwilligers. Die laatste taak bestaat op zichzelf ook weer uit verschillende onderdelen zoals het houden vaan zowel start- als halfjaarlijkse gesprekken met de vrijwilligers en het organiseren van vrijwilligersactiviteiten. Daarnaast ben ik binnen het bestuur ook de coördinator van Serve the Brave, de commissie die zich inzet voor lichamelijk en of geestelijk gehandicapten en chronisch zieken.

”Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen?”

Ik studeer Liberal Arts and Sciences, een studie die vooral uit theorie bestaat. Een bestuursjaar geeft mij de kans om die theorie in de praktijk te brengen en om ook eens echt te ondervinden hoe het is om een jaar lang samen te werken en een organisatie te runnen. Ik ben er van overtuigd dat een bestuursjaar een ontzettend goede basis is voor je latere werk leven. Op een laagdrempelige manier leer je kennis maken met werken in een organisatie en alles wat daarbij komt kijken, dat was precies waar ik naar op zoek was.


”Waarom heb je gekozen voor Serve the City en niet een andere vereniging/organisatie?”

Mijn keuze om überhaupt een bestuursjaar te doen kwam erg laat en vrij impulsief. Wat mij echter overhaalde om hier een jaar te doen is de dankbaarheid en het gevoel dat je echt iets kunt betekenen. Ik geloof er echt in dat het belangrijk is om studenten kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en dat dat daadwerkelijk een effect heeft op de lange termijn.


”Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?”

Als secretaris ben je met heel veel mensen in contact. Het is ontzettend leuk om de vrijwilligers allemaal te leren kennen en om zo op leuke wijze je netwerk uit te breiden. Daarnaast vind ik de variatie aan taken ontzettend leuk. Tuurlijk is niet elke taak mijn favoriet, maar de afwisseling maakt elke week anders en kom je vrijwel elke week weer iets nieuws tegen. Het maken van de nieuwsbrief vind ik zelf heel leuk omdat het je doet beseffen hoeveel we wel niet doen tijdens dit jaar.

”Als je 1 vaardigheid moet noemen die je afgelopen jaar hebt geleerd, welke zou dit dan zijn?”

Ik ben van mijzelf vrij chaotisch en leef met het motto ‘het komt wel goed’. Nou komt het inderdaad vaak goed, maar heb ik ook geleerd dat niet altijd vanzelf gaat en dat inspanning vaak nodig is om iets echt te laten slagen. Ik heb, in aansluiting tot het vorige, ook geleerd dat het veel rust geeft als je dingen (zoals notulen of mails) zo snel mogelijk doet. De taken blijven toch in je hoofd zitten en geven veel onrust, dat terwijl ze vaak maar heel even tijd kosten.

”Welke activiteit is je het meest bijgebleven en waarom?”

Een activiteit die ik zelf heel leuk vond was de sport en spel middag op een school voor kinderen met een hoor en/of spraak achterstand. Op deze middag konden de kinderen apenkooien, dansen en djembé spelen. Ik realiseerde me op dat moment dat een activiteit helemaal niet veel voorbereiding nodig heeft om geslaagd te zijn. Het zijn ook vaak de kleine initiatieven die blijven hangen bij de doelgroep.

”Welke boodschap zou je aan je opvolger willen mee geven?”
Wees niet bang om fouten te maken. Besef dat je in het diepe wordt gegooid en niemand van je verwacht dat alles in 1x goed gaat. Dit jaar is echt bedoeld om te leren en gun jezelf die tijd dan ook. 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close