Juul Snijder – vice voorzitter V.II

Op 30 maart zouden wij voor geïnteresseerden een bestuursinteresse avond organiseren. Wegens het coronavirus zijn wij genoodzaakt om deze avond op een andere manier vorm te geven. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij STC, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Neem voor het aanmelden contact met ons op (info@servethecitytilburg.nl) Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog (interview-vorm). Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Juul Snijder, vice voorzitter, haar functie uitgebreid toelichten!

”Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?”

Ik ben Juul Snijder, tweedejaars Human Resource Management student en dit jaar ben ik de vicevoorzitter van Serve the City Tilburg. Als vicevoorzitter heb ik veel verschillende taken, dat vind ik ook het leukste aan mijn functie. Een van deze taken is het uitbreiden van de organisatie naar de hogescholen van Tilburg. Bij Serve the City Tilburg zijn vooral veel studenten van de universiteit actief, maar wij zouden graag zien dat ook de studenten van de Fontys en het Avans vrijwilligers worden bij onze activiteiten. Het is dus mijn taak om te netwerken en onze naamsbekendheid groter te maken op de hogescholen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie, dit betekent dat ik fondsen aanvraag en sponsoren voor activiteiten zoek. Als vicevoorzitter ben ik ook de zogenaamde ‘rechterhand’ van de voorzitter. Mocht de voorzitter afwezig zijn, dan neem ik zijn/haar taken over. Hierdoor moet ik altijd extra alert zijn over de zaken binnen Serve the City Tilburg. Als laatste ben ik ook nog de coördinator van de Serve the Kids commissie. 

 

”Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen?”

Ik zat in het tweede jaar van mijn studie en merkte dat ik toe was aan een uitdaging buiten mijn normale dagen die gevuld waren met colleges. Ik had al een heel actief studentenleven maar wilde me graag ergens voor een jaar volledig op focussen. Via een vriendin kwam ik bij Serve the City. Ik vond het perfect omdat het parttime was en ik daarnaast dus nog mijn rijbewijs kon gaan halen en extra kon werken om te sparen voor mijn exchange.

”Waarom heb je gekozen voor Serve the City en niet een andere vereniging/organisatie?”

Vorig jaar zat ik in het tweede jaar van mijn studie. Ik zou in het derde jaar op stage gaan maar merkte aan mezelf dat ik daar nog weinig zin in had en me meer wilde ontwikkelen buiten mijn studie. Omdat ik een student ben van de Fontys, en bestuursjaren daar niet echt bestaan, ben ik verder gaan zoeken. Serve the City Tilburg sprak mij aan omdat het vrijwilligerswerk is en ik daar al veel ervaring mee had en het me veel voldoening geeft. Daarnaast werkt Serve the City Tilburg heel projectmatig en werk je veel samen met anderen, dit vind ik altijd heel leuk. Ik heb ook voor Serve the City Tilburg gekozen omdat het bestuur veel invloed heeft op het programma en de invulling van het jaar. Er is ruimte voor innovatie en renovatie, daardoor is er altijd een uitdaging!

”Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?”

Ik heb gekozen voor mijn huidige functie omdat het taken bezit die me uitdagen, maar ook taken bezit waar ik mijn talenten in kwijt kan.  Ik ben heel sociaal en ken de hogescholen van Tilburg goed, dit heeft mij geholpen bij de uitbreiding naar het hbo. Voor mijn bestuursjaar jaar bij Serve the City TIlburg had ik nog weinig kennis van acquisitie lopen, hier heb ik dan weer veel over geleerd. Bovendien vind ik het heel leuk om verantwoordelijkheden te hebben, maar ben ik liever niet de eindverantwoordelijke. Dit paste ook perfect met het helpen van de voorzitter van de organisatie. 

”Als je 1 vaardigheid moet noemen die je afgelopen jaar hebt geleerd, welke zou dit dan zijn?”

Ik heb vooral veel organisatievaardigheden geleerd. Het opzetten van een activiteit vond ik op het begin best lastig. Ik wist niet altijd waar ik moest beginnen en hoe ik het aan moest pakken. Na ervaringen van andere activiteiten leer je van fouten en kan het alleen maar beter gaan! Nu weet ik wat ik precies moet doen en welke keuzes ik het beste kan maken. 

”Welke activiteit is je het meest bijgebleven en waarom?”

In december had ik met mijn commissie (Serve the Kids) een Sinterklaas activiteit opgezet voor kinderen waarvan de ouders het Sinterklaasfeest niet kunnen veroorloven. Deze activiteit is me het meeste bijgebleven omdat de kinderen zó ontzettend dankbaar en vrolijk waren. De lach op hun gezicht na het ontvangen van één cadeautje was ontzettend mooi en zou me altijd bijblijven! 

”Welke boodschap zou je aan je opvolger willen mee geven?”

GENIET!!! Het mooiste en leukste aan mijn bestuursjaar (tot nu toe) vind ik alle mensen die ik heb ontmoet. Doelgroepen waarmee je normaal nooit in contact komt, je eigen bestuur, commissieleden, andere besturen in gebouw E en daarbuiten…. noem het maar op. Samen maak je ontzettend veel leuke en mooie momenten mee en je maakt vrienden voor het leven! 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close