Julia Cleton – penningmeester 2017/2018

Wegens het coronavirus gaat onze bestuursinteresse avond op een andere manier door (Skype). Om meer informatie over een bestuursjaar bij STC te geven, geven wij het woord aan oud-bestuursleden.

Vandaag vertelt Julia Cleton, penningmeester van het bestuur in 2017/2018, meer over haar functie en wat het haar heeft gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Wie ben je, wat was je functie tijdens je bestuursjaar en in welk jaar was je bestuur?”

Hi! Ik ben Julia, ik ben 22 jaar, studeer fiscale economie en ik was in het jaar 2017-2018 de penningmeester van Serve the City Tilburg. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van alle financiën van de stichting en maak je alle financiële verslagen. Ik heb gekozen voor deze functie destijds, omdat ik op deze manier mijn studie in de praktijk kon toepassen. Hiernaast was ik verantwoordelijk voor drie commissies: de cadeautjespiramide, serve the dinner en de kleine activiteitencommissie. Bij deze commissies ben je als afgevaardigde van het bestuur vaak de coördinator of voorzitter van de commissie. Dit zorgde voor een erg leuke afwisseling tussen je bestuursfunctie taken en je activiteiten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Heb jij in de jaren na je bestuur nog profijt gehad van je tijd bij Serve?”

Heel erg veel zelfs. Mijn bestuursjaar bij Serve the City was in mijn tweede studiejaar, vrij vroeg dus nog voor iemand die 19 was. Voor mij was het ook echt een sprong in het diepe, ik had geen idee wat ik allemaal kon verwachten van een bestuursjaar. Het jaar hierna heb ik een bestuursjaar gedaan bij Fractie SAM als de vicevoorzitter, waarvoor ik dus in april 2018 verkiezingen heb moeten lopen. Ik weet vrij zeker dat ik zonder mijn bestuursjaar bij Serve the City hier nooit zomaar terecht was gekomen. Tijdens mijn bestuursjaar bij Fractie SAM heb ik ook erg veel gehad aan mijn ervaringen van mijn vorige bestuursjaar. Zo wist ik veel beter wat het inhield, hoe je moest vergaderen, hoe je activiteiten organiseerde, hoe ik moest plannen en zo nog tientallen dingen. Momenteel ben ik werkzaam als Student Assessor voor het management team van mijn faculteit (TiSEM), wat ik nu naast mijn studie doe. Ook hier was ik zonder mijn beide bestuursjaren nooit terecht gekomen. Oftewel, het is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb! Het was voor mij ook de beste basis om aan nog meer nieuwe dingen te beginnen en ervaringen op te doen. Ik heb destijds best wel even getwijfeld in verband met de studievertraging die ik door een bestuursjaar zou oplopen, maar ik heb hier echt geen moment spijt van gehad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Wat is het meest waardevolle wat je hebt geleerd tijdens je bestuursjaar?”

Pfoe dat zijn zoveel dingen. Ik denk dat ik het meest waardevolle in het algemeen vond, om mezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat extracurriculaire activiteiten zó veel meer te bieden hebben dan alleen het curriculum van je studie volgen. Naar mijn mening zitten er in het curriculum veel te weinig soft skills, je bent dan echt nog niet klaar voor de arbeidsmarkt als je hier niks naast gedaan hebt. Door een bestuursjaar leer je je eigen krachten en valkuilen kennen én je doet een hele hoop ervaring op.

Als ik iets specifieks zou moeten noemen zou ik kiezen voor het leren plannen. Een parttime bestuursjaar én daarnaast parttime studeren én ook nog eens een bijbaantje hebben, vergt wel wat planning skills. Dit heb ik de jaren hierna altijd meegenomen. 

Daarnaast, hoe afgezaagd het ook is, vond ik het ook heel waardevol om eens te beseffen hoe goed je het zelf eigenlijk wel niet hebt. Hiervoor stond ik hier zeker niet altijd genoeg bij stil. 

 

 

 

 

 

 

 

”Welke activiteit is je het meest bijgebleven?”

Zonder twijfel You are Beautiful, dit is een soort beautydag voor mensen met een verstandelijke handicap. Ik vond dit een onwijs dankbare doelgroep en het was zo mooi om te zien hoe erg deze mensen opfleuren van simpelweg een paar uurtjes leuke activiteiten doen. Dit was voor mij in mijn bestuursjaar wel het meeste besefmomentje dat we echt iets goeds doen voor de mensen om ons heen en waar ik de meeste voldoening uithaalde!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close