Voorstellen: onze commissieleden deel 1

Geschreven door Anne-Lin van Gelder

Wellicht zijn ze al voorbij gekomen, onze bestuursblogs. Hierin vertellen wij meer over onze bestuursfuncties. Aangezien wij het vrijwilligerswerk niet zouden kunnen verrichten zonder de hulp van onze commissieleden, willen wij ze graag aan het woord laten! In deze blog zullen acht commissieleden meer vertellen over het vrijwilligerswerk bij STC. Dit zijn slechts een paar van onze commissieleden! Van iedere commissie komen er twee vrijwilligers aan het woord.

Commissielid Serve the Homeless

Naam: Ilona Neve
Leeftijd: 22 jaar

”Waarom ben je vrijwilligerswerk bij STC gaan doen?”
Afgelopen september ging ik mijn tweede jaar in als master student. Voorheen ben ik altijd actief geweest bij andere verenigingen, en wilde graag actief blijven. Toen heb ik gekeken naar waar ik graag en commissie zou willen doen, en Serve the City leek mij de beste match. Ik heb altijd al veel vrijwilligerswerk gedaan, dus ik wist al dat het zo ontzettend leuk is om activiteiten te organiseren voor andere mensen en daarmee een lach op het gezicht te toveren bij deze mensen. Vooral de Serve the Homeless commissie sprak mij van te voren erg aan, omdat deze doelgroep voor mij nog helemaal nieuw was om mee te werken.

Daarnaast leek Serve me een erg gezellige vereniging, waarbij ik de kans had om veel verschillende mensen te leren kennen. Omdat STC niet bij een specifieke studie is aangesloten ontmoet je veel studenten uit allerlei verschillende studierichtingen. Daarnaast werk je veel samen met andere verenigingen in Tilburg, waardoor je nog meer mensen leert kennen.

”Wat is tot nu toe de mooiste vrijwilligersactiviteit die jij hebt meegemaakt?”
Dit was Serve the Dinner. Deze activiteit heeft de commissie waarin ik zelf ook zit georganiseerd in combinatie met studentenvereniging Plato. Serve the Dinner was een activiteit waarbij vluchtelingen uitgenodigd werden om te komen dineren bij Plato en kennis te maken met Nederlandse studenten. Na de nodige vergaderingen samen met Plato hebben we een hele mooie avond neergezet, waarbij zowel de vrijwilligers, als de vluchtelingen het erg naar hun zin hebben gehad. Naast het eten van een drie-gangen diner hebben we spelletjes gespeeld en ondertussen meer geleerd van elkaars cultuur.

 

 

 

 

 

 

 

”Zou jij vrijwilligerswerk aanraden aan andere studenten? Zo ja, waarom?”
Jazeker! Ik ben zeker een voorstander van het doen van vrijwilligerswerk, waar dan ook, maar ik kan ook zeker aanraden om dit bij STC te doen. De vrijwilligersactiviteiten van Serve zijn heel goed afgestemd op de doelgroepen waar ze voor bedoeld zijn. Er wordt iedere activiteit opnieuw gekeken naar waar deze mensen nu echt behoefte aan hebben. Daarnaast is het doen van een commissie altijd goed voor je persoonlijke ontwikkeling, waar je dit dan ook doet. Het leuke van een commissie doen bij Serve is dus dat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, samen met medestudenten, en daarnaast minderbedeelden ook echt helpt met de georganiseerde activiteiten.

Commissielid Serve the Homeless

Naam: Sil Snellen
Leeftijd: 19 jaar

”Waarom ben jij vrijwilligerswerk bij STC gaan doen?”
Vrijwilligerswerk is iets wat me altijd al heeft aangesproken; ik vind het leuk om iets voor een ander te doen zonder daar expliciet zelf belang bij te hebben. Ik merkte dat ik naast mijn studie veel tijd over had, dus vrijwilligerswerk bij STC leek me de perfecte tijdsinvulling. Er worden elke maand meerdere activiteiten georganiseerd door STC, maar het blijft vrijblijvend; als je er een keertje niet bij kunt zijn is dit geen enkel probleem. Daarnaast leer je er veel nieuwe mensen door kennen waardoor je je netwerk kunt uitbreiden.

”Wat is tot nu toe de mooiste vrijwilligersactiviteit die jij hebt meegemaakt?”
Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus heb ik helaas alleen mee kunnen helpen bij de activiteit van STC in samenwerking met Sterk Huis en Asset; Serve the Moms. Deze activiteit wordt georganiseerd voor moeders die in problemen verkeren en daardoor tijdelijk in het Sterk Huis verblijven. De activiteit bestond uit drie dagdelen; een beautyworkshop, het bakken van cakejes en als afsluiting van de dag een bingo. Ik vond het een erg geslaagde activiteit, waarbij we veel mensen erg blij hebben gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

”Zou jij vrijwilligerswerk aanraden aan andere studenten? Zo ja, waarom?”
Vrijwilligerswerk raad ik zeker iedereen aan. Ik denk dat het belangrijk is als iedereen iets goeds doet voor de medemens, op deze manier dragen we allemaal een steentje bij aan de ‘verbetering’ van de wereld. Daarnaast hoeft vrijwilligerswerk niet per definitie veel tijd te kosten, maar de impact die het op anderen heeft is erg groot. Denk bijvoorbeeld aan het wandelen met ouderen. Deze wandeling hoeft maar een halfuurtje van je tijd te kosten zonder voorbereiding, maar deze mensen maak je er erg blij mee.

Commissielid Serve the Kids

Naam: Felice Berendschot
Leeftijd: 18 jaar

”Waarom ben jij vrijwilligerswerk bij STC gaan doen?”
Dit jaar ben ik in Tilburg begonnen aan de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ik wilde graag iets leuks naast mijn studie doen, maar wist nog niet goed wat. Tijdens een van mijn colleges werd er een promotiepraatje gehouden door Serve thee City. Dit sprak mij meteen erg aan. Ik zet me graag in voor anderen. Daarnaast leek het me een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en om nieuwe vaardigheden op te doen. Ik stuurde een berichtje naar STC en voor ik het wist was ik commissielid bij Serve the Kids! Ik heb het hier enorm naar mijn zin!

”Wat is tot nu toe de mooiste vrijwilligersactiviteit die jij hebt meegemaakt?”
In december 2019 hebben we in samenwerking met een andere organisatie een speciale Sinterklaasmiddag georganiseerd voor kinderen die het thuis minder breed hebben. Dit was ontzettend leuk om te doen. Ik besef me dat ik zelf een bevoorrechte jeugd heb gehad en dat dit niet vanzelfsprekend is. Ik vond het daarom heel fijn om op deze middag de kinderen in het zonnetje te kunnen zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Zou jij vrijwilligerswerk aanraden aan andere studenten? Zo ja, waarom?”
Ik zou zeker iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen, in het bijzonder bij Serve the City. Het is ontzettend mooi en dankbaar werk om te doen. Daarnaast is het werk ook heel leerzaam. Bovendien is het ook een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Serve the City organiseert daarnaast ook allerlei gezellige activiteiten, zoals een filmavond of een avond samen stappen.

Commissielid Serve the Kids

Naam: Marit van Seumeren
Leeftijd: 18 jaar

”Waarom ben jij vrijwilligerswerk bij STC gaan doen?”
Ik zocht een manier om de tijd naast mijn studie op een zinvolle manier te besteden en wilde altijd al graag vrijwilligerswerk gaan doen. Toen ik een volgverzoek kreeg op Instagram ben ik gaan opzoeken wat STC allemaal doet. Dat sprak me erg aan waardoor ik me heb aangemeld. Er zijn veel groepen mensen in onze samenleving die wat extra aandacht verdienen en ik wilde hier graag een steentje aan bijdragen. Verder leek het mij een fantastische mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb mij aangemeld als commissielid van Serve the Kids omdat ik het heel erg leuk vind om met kinderen te werken. Maar doordat je ook bij de activiteiten van andere commissies kan helpen, kan je je toch voor meerdere doelgroepen inzetten.

”Wat is tot nu toe de mooiste vrijwilligersactiviteit die jij hebt meegemaakt?”
Afgelopen december heb ik samen met mijn commissie een sinterklaasactiviteit opgezet die gericht was op kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben. Er was van alles georganiseerd zoals een musical, een knutseltafel, een muziekhoek en kinderen konden zich laten schminken. Dit alles was onder het genot van snoepgoed en Sinterklaasliedjes. Op deze manier konden alle kinderen samen met hun ouders toch genieten van al het moois dat het sinterklaasfeest te bieden heeft. Aan het eind van de middag kon ieder kind een pietendiploma ophalen en een cadeautje uitzoeken. Alle kinderen waren zo vrolijk en zichtbaar aan het genieten, wat prachtig was om te zien. Dat is uiteindelijk waar je het voor doet; de kinderen (en ook hun ouders) een supere leuke, onbezorgde en onvergetelijke dag bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Zou jij vrijwilligerswerk aanraden aan andere studenten? Zo ja, waarom?”
Ik zou vrijwilligerswerk zeker aanraden aan andere studenten! Allereerst, het is erg leuk en het geeft veel voldoening om andere mensen te helpen. Daarnaast is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Je ontwikkeld ook verschillende vaardigheden zoals samenwerken, organisatievaardigheden en communicatievaardigheden die later altijd goed van pas komen. Vrijwilligerswerk is op heel veel verschillende manieren en voor heel veel verschillende doelgroepen mogelijk. Hiernaast is ook erg goed te combineren met je studie. Er is dus voor iedere student wel iets te vinden wat bij hem of haar past.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close