Voorstellen: Femke Kok, Voorzitter

De komende twee weken zullen we de functies van de bestuursleden van Serve the City Tilburg toelichten. Ben je geïnteresseerd in één van de vijf functies? Solliciteer dan voor het nieuwe bestuur van 2021-2022! Stuur je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 19 april!

  • Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Femke Kok, 24 jaar oud en ik ben dit jaar de voorzitter van Serve the City Tilburg. Daarnaast ben ik bezig met mijn Master Economic Psychology. Voorzitter zijn van Serve the City is een hele leuke taak met verschillende verantwoordelijkheden. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor partners, andere verenigingen en bestuursleden, de ontwikkelingscoördinator en de Raad van Advies. Bovendien leid ik de bestuursvergaderingen, plan ik deze in en stel ik hiervoor de agenda op. Ik behoud het algemene overzicht binnen onze organisatie en ik probeer er zo voor te zorgen dat alles goed verloopt. Daarnaast ben ik ook de persoon die de andere bestuursleden erop aanspreekt als taken even niet naar behoren worden vervuld. Ook ben ik dit jaar de coördinator van onze nieuwste commissie Serve the Green. Deze commissie zet zich in voor een duurzaam en groen Tilburg. Al met al heb ik als voorzitter een erg breed en gevarieerd takenpakket, maar dat maakt het daardoor juist ook erg leuk!

  • Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Na 3 jaar mijn bachelor Psychologie te hebben gevolgd zag het ernaar uit dat ik wat vertraging ging oplopen. Daarom besloot ik een tussenjaar te gaan doen en ondertussen mijn Bachelor af te ronden. Door Corona kwam de universiteit met wat versoepelingen en heb ik toch besloten om ook alvast aan mijn Master te beginnen. Ik wilde tijdens mijn tussenjaar wel iets nuttigs doen. Ik had al wat ervaring met commissiewerk en ik kwam via Elien, de secretaris van dit jaar, in aanmerking met Serve the City Tilburg. Ik was meteen enthousiast over de organisatie en over een bestuursjaar in het algemeen. Want hoe leuk is het om een jaar lang een organisatie te runnen!? Daarnaast zal ik ook veel gaan leren en mezelf verder ontwikkelen. Naast mijn parttime bestuursjaar ben ik dus bezig met mijn studie. Mijn bachelor heb ik december afgerond en nu ben ik in de afrondende fase van mijn Master. Het is goed te combineren met de taken die ik heb.

  • Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Het fijne aan een bestuursjaar bij Serve the City is dat het een parttime bestuursjaar is (24 uur per week), waardoor je niet meteen een jaar studievertraging oploopt. Zo heb ik onder andere mijn Bachelor kunnen afronden en grote stappen gemaakt met mijn Master. Als bestuur van Serve the City hebben wij contact met vrijwel alle studie- en studentenverenigingen van Tilburg, waardoor je je netwerk verbreedt. Je leert zo erg veel nieuwe mensen en ook heel veel verenigingen kennen. Het mooie van dit bestuursjaar is dat ik iets doe wat ik leuk vind, waar ik veel van leer, en bovenal iemand anders blij mee maak. Je krijgt veel waardering van de doelgroepen en dat is immers waar we het allemaal voor doen. Het is leuk om te zien dat er elk jaar weer meer studenten zijn die zich samen met ons willen inzetten voor de hulpbehoevenden in Tilburg.

  • Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik was er al snel uit dat ik wilde solliciteren voor de functie voorzitter, vooral omdat ik denk dat deze functie het beste bij mij past. Ik werk graag gestructureerd en vind het leuk om het overzicht te bewaren. Daarnaast kom je als voorzitter in aanmerking met alle functies en springt bij waar nodig. Ik vind het leuk om veel te leren dus dat past goed. Leren doe ik ook zeker in de rol van voorzitter. Ik vind het soms nog wel lastig om keuzes te maken. Als voorzitter is keuzes maken een belangrijke taak. Ik moet wekelijks meerdere kleine, maar ook grotere keuzes/beslissingen maken. Dit is iets wat ik wilde leren dit jaar.

  • Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Tijdens mijn bestuursjaar heb ik veel geleerd, denk hierbij aan leiding geven, organiseren, samenwerken, etc. Dit zijn taken die later in het bedrijfsleven zeker nog terugkomen. Ik raad het doen van een bestuursjaar ook zeker bij iedereen aan. Naast dat je veel leert, wat je niet leert tijdens je studie, is het ook nog een heel goed voor je CV.

  • Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Het gene wat mij het meest is bijgebleven dit jaar is dat er zoveel studenten zijn die iets goeds willen zijn voor een ander. Ondanks het feit dat we in een rare tijd leven, zijn er nu misschien nog wel meer mensen die iets willen doen. We moeten dit jaar ook creatief zijn, activiteiten die gepland stonden kunnen niet doorgaan, maar dan worden er samen met de commissievrijwilligers wel hele leuke alternatieven bedacht. Ook al kunnen we misschien weinig activiteiten doen met de doelgroep, dan zorgen we er wel voor dat we iets doen voor de doelgroep. Samen zorgen we ervoor dat Tilburg een stukje mooier wordt.

  • Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Ik raad iedereen aan om een bestuursjaar te doen bij Serve the City. Dus stop met twijfelen en geef je op! Het is een hele ervaring, waarbij je veel leert over het runnen van een organisatie en over jezelf.  Ook geeft het je CV een enorme boost. En vergeet niet te genieten, voor je het weet is het jaar voorbij!

Bestuur Serve the City Tilburg 2020-2021
Foto door: Jules van Iperen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close