Voorstellen: Nienke Post, Vicevoorzitter

De komende twee weken zullen we de functies van de bestuursleden van Serve the City Tilburg toelichten. Ben je geïnteresseerd in één van de vijf functies? Solliciteer dan voor het nieuwe bestuur van 2021-2022! Stuur je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 19 april!

  • Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Nienke, ik ben 20 jaar,  en ik ben dit jaar de vicevoorzitter van Serve the City Tilburg. Ik heb verschillende taken die erg uiteenlopen, wat mijn functie zo leuk maakt! Als vicevoorzitter ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie, wat betekent dat ik sponsoren zoek en fondsen aanvraag. Daarnaast werk ik ook aan de uitbreiding naar de hogescholen. Het is mijn taak om te netwerken en naamsbekendheid op het HBO te vergroten. Als laatste ben ik de zogenaamde ‘rechterhand’ van de voorzitter, mocht hij/zij een keer wegvallen neem ik de taken over, hierdoor moet ik altijd extra alert zijn van zaken binnen Serve the City! Ook ben ik dit jaar commissie coördinator van Serve the Brave, een commissie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke/fysieke beperking en chronisch zieken.

  • Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor gehaald, maar ik wilde eerst een jaartje de praktijk induiken voor ik aan een master zou beginnen. Ik had vorig jaar al een commissie gedaan bij Serve the City en was vanaf het begin al helemaal enthousiast over de organisatie en het mooie werk dat we doen. Het leek me ontzettend leuk ervaring op te doen als bestuur van een organisatie en zo veel te leren en mezelf te ontwikkelen. Dingen die ik dit jaar leer zijn heel anders dan wat je normaal leert tijdens je studie, dus het is echt een unieke kans jezelf op andere fronten te ontwikkelen dan je normaal zou doen. Naast mijn bestuursjaar werk ik nog 2 dagen in de week in het ziekenhuis, wat prima te combineren is omdat een bestuursjaar ook part time is!

  • Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Vorig jaar was ik commissielid bij Serve the Kids en leerde ik Serve the City als organisatie goed kennen. Het was een hele gezellige groep vrijwilligers en er was genoeg ruimte om naast je commissie ook samen leuke dingen te doen. Toen ik besloot een tussenjaar te nemen om mezelf te ontwikkelen wilde ik dat graag combineren met iets wat ook waardevol is voor anderen. Serve is daar perfect voor, je kan je inzetten voor een ander en tegelijkertijd jezelf professioneel én sociaal ontwikkelen. Wij hebben heel veel contact met andere organisaties/verenigingen waardoor we veel mensen en studenten leren kennen. Het is zo mooi om te zien hoeveel studenten zich willen inzetten voor de hulpbehoevenden in Tilburg, en dat Serve the City die mogelijkheden biedt.

  • Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik heb gekozen voor de functie vicevoorzitter omdat ik het leuk vind nieuwe dingen te leren en de taken die bij deze functie horen voor mij een echte uitdaging waren. Ik had nog nooit acquisitie gelopen en ben ook niet bekend met hogescholen, wat het extra leuk maakt als je hierin successen maakt! Het zijn vaardigheden die ik tijdens mijn studie niet zal verkrijgen, dus is het heel leuk nu de kans te krijgen om daar ervaring in op te doen.

  • Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Ik heb tot nu toe al heel veel geleerd, standaard dingen zoals leiding geven aan een commissie, acquisitie, verantwoordelijk zijn etc. Maar wat ik dit jaar vooral heb geleerd en waar ik later ook veel profijt van ga hebben is flexibel en creatief zijn. Voor ons verandert elke dag weer wat we kunnen en mogen, we moeten continu schakelen, onze plannen omgooien en positief blijven. Dit vraagt om snel handelen en creatieve oplossingen, en is vaak een flinke uitdaging!

  • Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Alle studenten die zich in deze tijd extra veel willen inzetten en de doelgroepen die in deze tijd extra dankbaar zijn. Juist nu is een glimlach bij iemand van onze doelgroepen ontzettend mooi, en het is zo dankbaar dat wij daarvoor zorgen. Ik merk dat we als organisatie niet stilstaan door alle tegenslagen dit jaar, maar dat we juist veel studenten aantrekken en veel voor anderen kunnen betekenen. In een tijd waarin zoveel mensen het zwaar hebben is het extra waardevol om dit mooie werk te doen.

  • Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Ga los, pak je kansen en maak alles mee wat je mee kan maken! Organiseer grootse activiteiten,stap uit je comfort zone, leer zoveel mogelijk nieuwe mensen kennen, ga naar die borrels en feestjes en doe zoveel mogelijk samen met de leuke doelgroepen! Geniet optimaal van alle kansen en leuke dingen die een bestuursjaar je biedt. Na een jaar vol beperkingen kan ik alleen maar zeggen: haal alles eruit wat erin zit!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close