Voorstellen: Elien Blaauw, Secretaris

De komende twee weken zullen we de functies van de bestuursleden van Serve the City Tilburg toelichten. Ben je geïnteresseerd in één van de vijf functies? Solliciteer dan voor het nieuwe bestuur van 2021-2022! Stuur je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 19 april!

  • Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Elien Blaauw, 20 jaar en een derdejaars forensische psychologie student. Dit jaar ben ik de secretaris van Serve the City Tilburg. Als secretaris heb ik veel verschillende taken. Mijn voornaamste en (voor mij)  tevens mijn leukste taak is het contact onderhouden met vrijwilligers. Onder deze taak vallen bijvoorbeeld kennismaking- en halfjaarlijkse gesprekken met commissieleden en het algemene contact met de dagvrijwilligers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het mailcontact en heb ik nog een paar kleinere taken zoals het notuleren tijdens de bestuursvergaderingen en houd ik me bezig met de COVID-gerelateerde hulpvragen. Als laatste ben ik dit jaar coördinator van de Serve the Homeless commissie. Deze commissie zet zich in voor mensen zonder een vast of veilig thuis.

  • Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik heb me in mijn studententijd altijd bezig gehouden met verschillende commissies binnen mijn studievereniging of binnen Serve the City. Het leek mij gewoon ontzettend leuk om me een jaar lang volledig in te zetten voor een organisatie. Ik volg naast mijn bestuursjaar gedeeltelijk mijn studie en ik heb nog genoeg tijd over om bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Kindertelefoon te zijn. Het is dus zeker goed te combineren met andere verplichtingen :).

  • Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Zoals ik al schreef wilde ik me graag een jaar lang inzetten voor een organisatie. Deze organisatie moest dan ook wel bij mij passen vond ik. Ik heb vorig jaar een commissie gedaan bij Serve the Brave, zo heb ik de organisatie en de vrijwilligers leren kennen. Vrijwilligersorganisaties kunnen al snel een beetje suffig worden en ik was heel erg blij dat deze organisatie dat niet is. Veel andere studentenbesturen willen graag samenwerken waardoor je allerlei mensen leert kennen. Als ik me dan een jaar lang wil inzetten voor een organisatie, waarom dan niet een organisatie die het sociale en het leuke heeft én waarbij je je ook nog inzet voor een mooiere Tilburg?

  • Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Als secretaris ben je met heel veel verschillende dingen bezig. Mij trekt de sociale aspecten van deze functie heel erg. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om alle vrijwilligers te leren kennen en contact te hebben met verschillende organisaties en besturen. Ook heb je best wel veel afwisseling met je taken, je bent als secretaris betrokken bij veel verschillende onderdelen. Dat vond ik ook heel goed bij mij passen.

  • Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Omdat je als secretaris met veel verschillende dingen bezig bent staat er altijd wel iets open. Ik heb geleerd dat op bepaalde momenten deze taken groter lijken dan dat ze echt zijn en dat je heel veel rust creëert als je er gewoon even voor gaat zitten. In tegenstelling daarop moet je ook op een gegeven moment kunnen accepteren dat sommige dingen maar even moeten wachten tot  een later moment.

  • Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Hoe weerbaar mensen eigenlijk zijn. Juist in deze tijd hebben een recordaantal vrijwilligers zich aangemeld als commissielid, dagvrijwilliger of COVID-app lid. Studenten hebben het zwaar op dit moment en toch willen ze andere mensen helpen. Elke week zie ik mijn bestuur creatief denken, ideeën veranderen of activiteiten laten gaan om een nieuwe weg in te slaan. We moeten toch door en op bepaalde manieren hebben we hele mooie nieuwe stappen gezet.  Tuurlijk heeft iedereen tegenslagen maar deze wegen niet op tegen het onvermoeide enthousiasme en het harde werken.

  • Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Je zit een jaar lang verbonden aan deze organisatie. Dit klinkt heel lang maar het vliegt voorbij. Alles is nieuw in het begin maar je gaat je op een gegeven moment verbazen hoe goed je ermee omgaat. Je gaat absoluut pieken en dalen krijgen, op professioneel vlak met de organisatie of je functie, maar zeker ook op persoonlijk vlak. Deel deze achtbaan met je bestuur, de mooie en minder mooie delen. Haal kracht uit de mensen die je dagelijks spreekt, met wie je een heel groot deel van je leven deelt op dat moment. Het is met hen samen wat dit jaar zo bijzonder maakt.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close