Voorstellen: Job van de Louw, Penningmeester

De komende twee weken zullen we de functies van de bestuursleden van Serve the City Tilburg toelichten. Ben je geïnteresseerd in één van de vijf functies? Solliciteer dan voor het nieuwe bestuur van 2021-2022! Stuur je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 19 april!

  • Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Job van de Louw, 23 jaar oud en ik ben dit jaar de penningmeester van Serve the City Tilburg. Ik ben afgestudeerd aan de Bachelor Bedrijfseconomie en heb op dit moment een tussenjaar. Naast mijn bestuursjaar werk ik nog een paar dagen in de week bij ABAB Accountants & Adviseurs, waar ik na mijn bestuursjaar fulltime aan de slag zal gaan. In mijn vrije tijd zul je me kunnen vinden op het hockeyveld of met een glas bier in mijn hand. Als penningmeester beheer je de financiën van de stichting. Aan het begin van het jaar maak je een begroting, je beheert de rekening, keurt uitgaven goed, maakt financiële verslagen en zorgt ervoor dat je binnen het budget blijft. Het financiële kwartaalverslag rapporteer je aan ons Raad van Advies, waar we elk kwartaal een vergadering mee hebben. Daarnaast ben ik de coördinator van de commissie Serve the Grey, hierin organiseren we activiteiten voor (eenzame) ouderen in Tilburg. Ik ben verantwoordelijk voor het maken van de agenda en het aansturen van de commissieleden.

  •  Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Een bestuursjaar is een hele mooie manier om veel mensen te leren kennen. Als Serve the City zit je niet aan verbonden aan een studierichting en leer je mensen van verenigingen kennen in de volle breedte. Hierin kun je een breed netwerk opbouwen en is bovenal ook nog is heel gezellig. Daarnaast leek het me leuk om te ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor een organisatie met een bestuur. Naast Serve, werk ik drie dagen in de week in de accountancy. In corona tijd is het nou eenmaal wat rustiger, waardoor drie dagen in de week werken haalbaar is. Met een goede planning is dit prima te combineren en zorgt ervoor dat ik zowel ervaring kan opdoen in het bedrijfsleven als in het leiden van een organisatie.

  • Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

De corona crisis heeft me op het pad van Serve the City geleid. Ik ben vanaf vorig jaar maart via Serve the City veel vrijwilligerswerk gaan doen bij ONS soepje, hier werden maaltijd gemaakt en bezorgd aan kwetsbaren in Tilburg. In deze tijd heb ik gemerkt dat ik veel energie uit haalde om maatschappelijk betrokken te zijn. Rond deze tijd stonden de inschrijvingen open om een bestuursjaar te gaan doen bij Serve the City en dit leek me een hele toffe manier om een steentje bij te dragen aan de stad. Ik vind mezelf ook geen “bestuurstype”, de missie van Serve heeft me uiteindelijk overtuigd om toch in het diepe te springen!

  • Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik heb gekozen voor de functie penningmeester, omdat dit aansluit bij mijn studie bedrijfseconomie. Je leert deels in de praktijk brengen wat je in die jaren geleerd hebt. Je hebt als penningmeester een belangrijke rol in de organisatie. Je moet rationele beslissingen kunnen en durven nemen nemen over waar het geld aan uitgegeven wordt en waaraan niet. Doordat je alle uitgaven voorbij ziet komen en in overleg gaat met de commissie penningmeester heb je nauw contact met de commissieleden en blijf je mooi op de hoogte van alle activiteiten binnen de organisatie. Deze betrokkenheid en verantwoordelijkheid zorgde ervoor dat ik graag de rol als penningmeester op me wilde pakken.

 

  • Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

De grootste vaardigheid die je ontwikkelt is toch zelfstandigheid. Je leert om op eigen benen te staan en zelfstandig beslissingen te nemen. Als bestuur ben je verantwoordelijk voor alles binnen een organisatie en leer je ook je eigen manier van werken te ontwikkelen.

Als penningmeester ontwikkel je ook belangrijke hard skills op het gebied van boekhouding en budgetteren, daarnaast wordt je een held in excel. Ook je soft skills ontwikkel je enorm, je moet leiding geven aan een commissie en bent als coördinator eindverantwoordelijk. Je wordt beter in het leiden van de vergaderingen en leert een stuk zakelijker en professioneler te werk te kunnen gaan. Eigenlijk zijn dit allemaal vaardigheden waar je in de toekomst profijt aan hebt en je ontwikkelt jezelf enorm als mens.

  • Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

De creativiteit die het met zich meebrengt. Door de maatregelen zijn er veel dingen die niet hebben kunnen doorgaan, maar het mooiste wat me is bijgebleven, is toch wel dat steeds de knop omgezet werd om te kijken wat wel kan waardoor er steeds weer met creatieve oplossingen gekomen werd. In dit bestuursjaar hebben we vooral kleinschalige en 1-op-1 activiteiten georganiseerd, waarbij je merkt dat hier heel erg de behoefte ligt bij de ouderen. Ik vind het prachtig om te zien dat als ik een rondje ga wandelen met een oudere, dat die helemaal op kan bloeien.

  • Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Je bestuursjaar is om te leren, durf vooral om fouten te maken. Duik in het diepe, stap uit je comfort zone en probeer vooral niet binnen de lijntjes te denken. Ga vooral een keer op je bek, want daar leer je uiteindelijk het meeste van. En het belangrijkste: ga er vooral open in, leer nieuwe mensen kennen en haal eruit wat erin zit. Dan ontwikkel je jezelf het meest als persoon. En heb vooral plezier!! Voor je het weet, is het weer voorbij.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close