Voorstellen: Ashley van den Adel, Commissaris-PR

De komende twee weken zullen we de functies van de bestuursleden van Serve the City Tilburg toelichten. Ben je geïnteresseerd in één van de vijf functies? Solliciteer dan voor het nieuwe bestuur van 2021-2022! Stuur je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 19 april!

  • Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Ashley van den Adel, 22 jaar en ik doe naast mijn bestuursjaar de Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan Tilburg Universiteit. In mijn vrije tijd ben ik actief bij studentenvereniging Plato en doe ik graag een drankje in de kroeg of met vriendinnen.

Mijn functie binnen het bestuur is commissaris PR en ben ik vooral bezig met de naamsbekendheid van Serve the City. Zo beheer ik de social media (Facebook, Instagram en LinkedIn) van de stichting en houd ik de website en de blog daarop bij. Naast dat ik online bezig ben, zorg ik er ook voor dat we aanwezig zijn bij zichtbaarheidsdagen en dat je ons kan vinden in de TOPweek. Ook ontwerp ik de posters voor activiteiten (in samenwerking met commissieleden), flyers, uitnodigingen en constitutiekaarten.Als laatste houd je ook collegepraatjes door het jaar heen om commissieleden te werven (of nieuw bestuur) en schrijf ik samen met Elien de nieuwsbrief. Dit jaar heb ik de commissie Serve the Kids onder me, dat zich inzet voor kinderen met een rugzakje.

  • Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik ben een bestuursjaar gaan doen na mijn bachelor, omdat ik niet in vier jaar klaar wilde zijn met mijn studie en nog wat langer van mijn studentenleven wilde genieten. Zeker nu met dit ‘verloren’ coronajaar. Ook staat een bestuursjaar goed op je CV, en kon ik dit goed gebruiken binnen mijn werkgebied als toekomstig psycholoog. Het vereist wat planningsvaardigheden (die ik voorheen nog niet echt had, maar wel zeker heb opgedaan dit jaar), maar dan is het zeker goed te combineren met andere verplichtingen. Ik heb besloten mijn Master in twee jaar te doen in plaats van één, en dit jaar alleen de vakken te volgen en volgend jaar mijn stage en thesis te doen. Ik merk dat dit gemakkelijk samen te doen is met het parttime bestuursjaar van Serve the City.

  • Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Vorig jaar was ik door Nienke al in contact gekomen met Serve the City en ben ik commissielid geworden bij Serve the Brave. Ik vond het ontzettend leuk om iets te kunnen betekenen voor mensen die de hulp hard nodig hebben. Zo leerde ik ook de organisatie kennen en wat me vooral aansprak was de afwisseling tussen vrijwilligerswerk en de gezelligheid met je mede-commissieleden. Ik besefte me dat een vrijwilligersorganisatie zeker niet stoffig hoeft te zijn en dat het een hele leuke manier is om nieuwe mensen te leren kennen. Daarbij sluiten de doelgroepen goed aan bij mijn toekomstig werkveld als psycholoog. Het werken met mensen is iets wat me altijd al aansprak en daarom heb ik voor Serve the City gekozen.

 

  • Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Als klein kind was ik altijd al creatief bezig en ik miste dit tijdens mijn studie. De functie van commissaris PR sprak me daarom erg aan. In deze functie kan ik mijn creativiteit kwijt. Ook vond ik het voorheen nogal lastig en eng om mensen aan te spreken, dus ik wilde uit mijn comfort zone stappen en voor iets kiezen waar je dit veel in moet doen. Ik vind het erg leuk dat ik ervoor zorg dat de stichting zichtbaar is voor de buitenwereld.

 

  • Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Tijdens mijn bestuursjaar heb ik geleerd om uit mijn comfort-zone te stappen. Zo durf ik tegenwoordig sneller op mensen af te stappen en een praatje te maken voor een groter publiek. Daarnaast heb ik geleerd door commissiecoördinator te zijn om de leiding te nemen en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Door het drukke jaar heb ik ook geleerd om dingen op te schrijven in mijn agenda (ik vergat nog al veel…) en een goede planning te maken om alles te combineren. Zo leer je onbewust erg veel kleine, maar dus ook grote dingen tijdens je bestuursjaar die van pas kunnen komen in dagelijks (werk)leven en zijn het dingen die ik altijd zal mee nemen.

  • Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Wat me sowieso het meeste bij gaat blijven van dit jaar, is de band die je opbouwt met je mede bestuursleden. Deze zie je meerdere keren per week en worden op dat moment deel van de belangrijkste mensen in je leven. Ik ben de kleine dingen ook steeds meer gaan ervaren. Het is lastig om in zo’n jaar activiteiten te organiseren, maar de dingen die je wél kan doen worden extra belangrijk en leuk, ook al zijn ze klein. Zo hebben we als Serve the Kids een kleine activiteit kunnen organiseren voor een paar kinderen van het CareHouse, maar de glimlachjes op hun gezicht na een drukke middag waren voor mij het zeker waar.

  • Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Durf dingen uit te proberen. Wees niet bang om fouten te maken, want dat doet iedereen (meermaals) in een bestuursjaar. Ook al denk je dat je niet creatief bent, maar vind je het wel leuk om creatief bezig te zijn (zoals ik), dan ben je ook zeker geschikt voor deze functie. Het is leuk om samen met andere leden van de stichting te brainstormen en samen kom je er wel uit. Durf ook zeker uit je comfort-zone te stappen: zo leer je het meeste en ervaar je de mooiste dingen.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close