Bestuur IX aan het woord: Jennefer de Rijke – Commissaris PR

Serve the City Tilburg is op zoek naar haar 10e bestuur! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar en benieuwd naar onze functies binnen ons bestuur? Lees dan snel verder en houd onze socials en website in de gaten, want aankomende dagen zal elk bestuurslid aan het woord komen. Daarbij zal ze haar ervaringen delen over een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg en wordt uitgelegd wat haar functie vooral inhoudt. Vandaag is onze Commissaris PR aan de beurt.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel voor het 10e bestuur! Stuur daarvoor je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 11 april!

Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Mijn naam is Jennefer de Rijke en ik ben 20 jaar oud. Dit jaar mag ik de functie Commissaris PR vervullen binnen het bestuur van Serve the City Tilburg. Dat betekent dat ik vooral verantwoordelijk ben voor de promotie van de organisatie. Ik beheer bijvoorbeeld de social media kanalen, zoals Instagram, Facebook en Linkedin. Verder ben ik verantwoordelijk voor de collegepraatjes en zichtbaarheidsdagen, waarop we vertellen wat Serve the City Tilburg zoal doet. Daarnaast houd ik de website bij en schrijf ik eens in de maand een nieuwsbrief waarin alles wat we als organisatie doen in beeld wordt gebracht. Tenslotte ben ik de coördinator van twee commissies, namelijk: Serve the Grey en Serve the Brave. Serve the Grey zet zich in voor kwetsbare ouderen in Tilburg en Serve the Brave voor mensen met een fysieke of mentale beperking of chronische ziekte.

 

Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik ben een bestuursjaar gaan doen, omdat ik meer met mijn studententijd wilde doen dan alleen studeren. Je studententijd is namelijk hét moment om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen! Een bestuursjaar levert je daarnaast ook enorm veel op. Je leert veel over je eigen kennen en kunnen en leert jezelf op veel vlakken ook verbeteren. Naast mijn taken bij Serve the City heb ik natuurlijk ook nog andere dingen op mijn planning. Ik ben namelijk actief bij Studentenvereniging Plato. Heel af en toe ben ik niet aanwezig bij een activiteit van Plato, doordat mijn bestuursjaar bij Serve the City op dit moment mijn prioriteit heeft, maar over het algemeen valt dit prima te combineren. Verder studeer en werk ik ook nog naast mijn bestuursjaar. Daardoor zit mijn weekplanning vaak wel redelijk vol, maar met een beetje goed plannen kom ik daar meestal wel goed uit. Al met al ben je zeker wel wat tijd kwijt aan een parttime bestuursjaar, maar je houdt altijd nog tijd over voor andere leuke dingen!

Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Ik heb voor Serve the City Tilburg gekozen, omdat ik veel affiniteit heb met vrijwilligerswerk. Al van jongs af aan kreeg ik mee dat het goed is om iets voor een ander te doen, of diegene nou wel of geen hulp nodig heeft. De kleine dingen in het leven maken een mens al een stuk gelukkiger. Dit wilde ik ook in Tilburg voor anderen kunnen betekenen. Met die mindset ging ik dus op zoek naar een organisatie die daarbij aansluit. Dat werd uiteindelijk Serve the City Tilburg.

Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn en dat komt bij de functie Commissaris PR natuurlijk goed uit. Je ontwerpt posters, flyers en doet je best om de socials er zo leuk mogelijk uit te laten zien. Verder ben je natuurlijk ook veel bezig met teksten schrijven voor de promotie en voor de nieuwsbrief. Ook dan kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Creativiteit is dus zeker een pre als je Commissaris PR wil worden!

Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Ik ben altijd iemand die alles tegelijk wil doen. Ik vind heel veel dingen heel leuk om te doen en wil altijd alles zelf oppakken. Dit kan soms een enorm struikelblok zijn voor mij. Ik heb dan ook geleerd dat ik af en toe weleens nee kan zeggen als iemand iets van me vraagt. Ik ben prioriteiten gaan stellen en me gaan realiseren dat ik niet altijd alles zelf kan. Daarbij heb ik ook geleerd dat je als bestuur zijnde enorm op elkaar in kan spelen. Het ene bestuurslid is bijvoorbeeld beter in een bepaalde taak dan ik ben. Je kan elkaar dus aanvullen bij dit soort dingen. Dit zal ik ook zeker meenemen in de toekomst. Iedereen heeft zo zijn of haar kwaliteiten. Daar kan je op in spelen en dit optimaal benutten. 

Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Hetgene wat mij het meeste is bijgebleven is dat alle verschillende doelgroepen waar wij iets voor betekenen veel van elkaar kunnen leren. Vrijwilligerswerk is niet alleen iets goeds doen voor een ander. Het is ook het begrijpen van elkaars leefwereld. Pas als je met elkaar in contact komt, snap je hoe elkaars wereld in elkaar zit, wat iemand op een dag zoal doet en voor welke uitdagingen die persoon komt te staan. Je kan een ander dan ook het beste helpen als je hiervan op te hoogte bent. Het stukje bewustwording wat bij vrijwilligerswerk komt kijken is me dus enorm bijgebleven en dat vind ik nog altijd supermooi om te zien!

Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Samen bereik je meer. Een bestuursjaar doe je niet alleen. Dit doe je samen met de vier andere bestuursleden. Ieder bestuurslid heeft zijn of haar eigen functie waar hij of zij zich mee bezighoudt, maar je zult merken dat de functies hier en daar wat overlap hebben qua taken. Daarnaast neem je in een bestuur ook veel beslissingen met z’n allen. Kortom, je bent continu met het hele bestuur betrokken bij wat er binnen de organisatie gebeurt. Daarnaast heeft elk bestuurslid zijn of haar eigen kwaliteiten. Hier kan je op inspelen door elkaar aan te vullen en de taken zo te verdelen dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Teamwork is dus een grote meespelende factor tijdens een bestuursjaar!

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close