Bestuur IX aan het woord: Jorine van Gasteren – Penningmeester

Serve the City Tilburg is op zoek naar haar 10e bestuur! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar en benieuwd naar onze functies binnen ons bestuur? Lees dan snel verder en houd onze socials en website in de gaten, want aankomende dagen zal elk bestuurslid aan het woord komen. Daarbij zal ze haar ervaringen delen over een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg en wordt uitgelegd wat haar functie vooral inhoudt. Vandaag is onze Penningmeester aan de beurt.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel voor het 10e bestuur! Stuur daarvoor je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 11 april!

 

Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Jorine van Gasteren, 22 jaar en de penningmeester van Serve the City Tilburg. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het beheren van de rekening, zoals het sturen van facturen en betalen van declaraties. Daarnaast maak ik de financieel kwartaalverslagen en het jaarverslag. Alle uitgaven die Serve the City maakt, worden goedgekeurd door de penningmeester. Daarnaast coördineer ik twee commissies: Serve the Homeless en Serve the Gentle. Serve the Homeless is een commissie die zich inzet voor mensen zonder vast of veilig thuis of mensen die onder de armoedegrens leven. De tweede commissie, Serve the Gentle, is een nieuwe commissie. Deze commissie zet zich een jaar lang in om eenzaamheid onder inwoners van Tilburg te verminderen. 

 

Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik ben via sociale media terecht gekomen bij Serve the City en besloot een commissiejaar te doen bij Serve the Homeless. Dat jaar hebben wij, ondanks corona, veel mooie inzamelingen mogen organiseren. Tijdens het jaar merkte ik dat ik steeds enthousiaster werd en meer verantwoordelijkheden wilde. Daarom besloot ik mij aan te melden. De functie als penningmeester zelf kost gelukkig niet zoveel tijd als sommige andere functies binnen Serve the City. Naast deze functie ben ik bezig met mijn bachelor Psychologie afronden en werk ik rond de 24 uur per week. Daarnaast vergader ik om de week met mijn twee commissies. Dit samen is af en toe wel heel druk voor mij, maar het is altijd te combineren geweest. 

Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Ik ben bij Serve the City gegaan, omdat ik mij graag in wilde zetten voor het welzijn van anderen. Van huis uit is vrijwilligerswerk doen, meegegeven en ik was dan ook opzoek naar een organisatie waarbij ik mij kon inzetten voor goede doelen.  Ik heb mij aangemeld als commissievrijwilliger en heb in dat jaar veel mooie activiteiten mogen organiseren. Tijdens mijn periode bij Serve the City Tilburg ben ik in contact gekomen met mensen die ik normaal nooit ontmoet zou hebben. Zo heb ik er een mooie vriendschap aan overgehouden met een meneer van 77. Wat Serve the City zo leuk maakt, is de passie waarmee iedereen werkt. Iedereen zet zich een jaar lang in voor bepaalde doelgroepen en doet dit met zoveel enthousiasme. 

Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Een bestuursjaar is een jaar vol persoonlijke ontwikkelingen. Het is een jaar waarin je vaak uit je comfort zone treedt. In het begin is dit erg spannend, maar door het jaar heen leer je heel anders naar nieuwe uitdagingen kijken. Ik was in het begin erg zenuwachtig voor veel nieuwe dingen, maar ik geniet nu enorm van alle uitdagingen die op ons pad komen. Tijdens een bestuursjaar in de coronapandemie leer je ook goed vooruit denken. Je moet soms creatief denken om een activiteit toch door te laten gaan. Ook leer je tijdens een bestuursjaar goed communiceren. Je leidt de organisatie natuurlijk met nog vier anderen, waarmee je goede afspraken moet maken en duidelijk moet communiceren. 

Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Wat mij bij is gebleven van dit jaar, is hoeveel we kunnen bereiken als we ons allemaal een beetje inzetten. Soms zijn het juist de kleine dingen, zoals een kaartje of koekjes rondbrengen, waar we onze doelgroepen het meest blij mee maken. Als iedereen iets kleins doet, kunnen we al een verschil maken samen. Zo denk ik aan de speelgoed inzamelingsactie van Serve the Homeless voor kinderen uit AZC Gilze. Veel vrienden, familie en mensen die de oproep op sociale media zagen, zijn snel de zolder opgedoken en hebben samen voor een fantastische opbrengst gezorgd waar het AZC en de kinderen erg blij mee waren! Ook het koken met ouderen heeft impact op mij gemaakt. Het is fantastisch om te zien wat simpelweg samen koken en eten voor invloed kan hebben op iemand zijn dag!

Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Ik raad iedereen aan een bestuursjaar te doen! Een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg is erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je leert veel interessante mensen kennen en je mag ook nog eens leuke activiteiten organiseren! Je bouwt in een jaar tijd een heel bijzonder band op met de rest van je bestuursgenoten en komt weer in contact met andere studenten, wat erg fijn is geweest tijdens de pandemie. 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close