Bestuur IX aan het woord: Irene Linderhof – Secretaris

Serve the City Tilburg is op zoek naar haar 10e bestuur! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar en benieuwd naar onze functies binnen ons bestuur? Lees dan snel verder en houd onze socials en website in de gaten, want aankomende dagen zal elk bestuurslid aan het woord komen. Daarbij zal ze haar ervaringen delen over een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg en wordt uitgelegd wat haar functie vooral inhoudt. Vandaag is onze Secretaris aan de beurt.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel voor het 10e bestuur! Stuur daarvoor je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 11 april!

Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Irene Linderhof, 22 jaar en dit jaar de secretaris van Serve the City Tilburg. Naast mijn bestuursjaar ben ik ook masterstudent Klinische Psychologie. Als secretaris ben ik het aanspreekpunt van onze commissie vrijwilligers. Ik heb bijvoorbeeld de kennismakingsgesprekken en half-jaarlijkse evaluatiegesprekken gevoerd. Ook ben in de contactpersoon van onze dagvrijwilligers. Hierdoor ben ik ook de contactpersoon van organisaties die de hulp van onze dagvrijwilligers goed kunnen gebruiken! Ik ben beheerder van de info-mail en notuleer de bestuursvergaderingen. Ook ben ik dit jaar coördinator van Serve the Green, onze commissie die zich inzet om Tilburg duurzamer en groener te maken!

Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Ik heb me het jaar voor mijn bestuursjaar ingezet binnen Serve the Homeless en dit is mij zo goed bevallen dat ik mij graag nog intensiever wilde bezighouden met de organisatie. Ik was nog niet op zoek gegaan naar een stage voor mijn master, wat maakte dat ik snel de keuze had gemaakt om mijn stage een jaar door te schuiven en een bestuursjaar te gaan doen. Het runnen van een organisatie was voor mij een goede uitdaging, waardoor ik mezelf ook nog kon gaan ontwikkelen. Een bestuursjaar staat goed op je CV en het verbreedt je netwerk, want we hebben regelmatig samenwerkingen met verschillende organisaties en studie- en studentenverenigingen. Ik volg op dit moment de vakken van mijn master en werk nog één dag per week op scholen door heel Nederland. Het bestuursjaar valt dus zeker te combineren met andere verplichtingen!

Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Ik ben bij Serve the City gegaan door de leuke sfeer bij een aantal activiteiten waar ik al aan mee had gedaan voordat ik in een commissie kwam. Na de leuke commissie ervaring, besloot ik dat dit gewoon de organisatie moest zijn waar ik mijn bestuur wilde gaan doen. Hoe leuk is het om een bestuurslid te zijn van een organisatie die zich inzet voor zoveel verschillende doelgroepen in de maatschappij!

 

Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik ga graag gestructureerd te werk, wat terugkomt in de functie secretaris. Ik was verantwoordelijk voor de aanmeldingen van vrijwilligers, het kennismaken en de plaatsing in de commissie, waarbij het belangrijk is om die skill te hebben. Ook vind ik het gewoon erg leuk om contact te hebben met onze vrijwilligers en te weten waar zij mee bezig zijn naast hun aandeel in onze organisatie. Daarnaast noemt mijn moeder mij altijd een ‘typmiep’, wat denk ik wel voor zich spreekt aangezien notuleren mijn taak is, haha!

Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Communicatie is echt key. Natuurlijk wordt dit altijd door iedereen gezegd, maar het is ook echt zo. Er komen veel dingen kijken bij het onderhouden van een organisatie en het is erg belangrijk om hier onderling goed over te communiceren. Ik heb ook geleerd dat ik dingen wat meer los moet gaan laten. Ik ben zo iemand die het fijn vindt om overal controle over te hebben, maar dat kan (en hoeft) natuurlijk niet altijd.

 

Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

De dankbaarheid van de doelgroepen, maar ook zeker de dankbaarheid van organisaties waarmee we samenwerken. Het is fijn om als secretaris iets te kunnen betekenen voor beiden! Daarnaast blijft het gaaf om te zien dat er zeker elke week nog aanmeldingen komen van studenten die graag iets willen betekenen voor anderen.

 

Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Doe het! Stap uit die comfort zone en ga naar die borrel waar je misschien zenuwachtig voor was. Spreek je ideeën uit, want er is zoveel mogelijk. Maar ook vooral: geniet van elk moment, want het vliegt voorbij.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close