Bestuur IX aan het woord: Amber van Ginneken – Vice voorzitter

Serve the City Tilburg is op zoek naar haar 10e bestuur! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar en benieuwd naar onze functies binnen ons bestuur? Lees dan snel verder en houd onze socials en website in de gaten, want aankomende dagen zal elk bestuurslid aan het woord komen. Daarbij zal ze haar ervaringen delen over een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg en wordt uitgelegd wat haar functie vooral inhoudt. Vandaag is onze Vice voorzitter aan de beurt.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel voor het 10e bestuur! Stuur daarvoor je CV + motivatie naar voorzitter@servethecitytilburg.nl vóór 11 april!

Wie ben je en wat is je functie binnen het bestuur?

Ik ben Amber van Ginneken, 21 jaar en ik mag dit jaar de rol van vicevoorzitter van Serve the City Tilburg vervullen. Naast dat ik in het bestuur zit van Serve ben ik dit jaar bezig met de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie. Als vicevoorzitter heb ik veel verschillende en ook uitdagende rollen. Ik ben verantwoordelijk voor de acquisitie, wat moeilijker klinkt dan het is. Dit houdt namelijk ik dat ik ervoor zorg dat Serve fondsen ontvangt om haar activiteiten mee te organiseren. Verder ben ik verantwoordelijk voor de uitbreiding van ons bereik en naamsbekendheid naar het HBO en MBO. Als laatst ondersteun ik de voorzitter van Serve in haar taken, wanneer dit nodig is. Ik ben naast mijn taken als vicevoorzitter druk met het coördineren van Serve the Wisdom en van de interne activiteiten commissie. Serve the Wisdom organiseert activiteiten om bewustzijn te creëren over onderwerpen die vaak als taboe worden gezien. Denk hierbij aan armoede, homoseksualiteit, vluchtelingen etc. De interne activiteiten commissie organiseert leuke activiteiten voor de vrijwilligers zelf, zoals een escape room, paintballen en een pubquiz.

Waarom ben je een bestuursjaar gaan doen? En is dit goed te combineren met andere verplichtingen?

Vorig jaar was ik als vrijwilliger actief bij de commissie Serve the Kids en organiseerde ik activiteiten voor kinderen met een rugzakje. Ik vond dit super om te doen, maar ik wilde me nog meer inzetten voor de organisatie Serve the City Tilburg. Daarom besloot ik me (vrij last minute) aan te melden voor een bestuursjaar. Naast dat ik vicevoorzitter ben volg ik ook de vakken van mijn master. Dit is voor mij goed te combineren, mede doordat ik één lesdag heb in de week heb op vrijdag. Verder heb ik in het weekend en op maandag nog een bijbaantje. Mijn taken voor Serve the City verspreid ik over de dinsdag, woensdag en donderdag. Ik kan Serve en mijn andere verplichtingen daarom goed combineren! 

Waarom heb je voor Serve the City gekozen om een bestuursjaar te doen, en niet voor een andere vereniging?

Ik heb voor Serve the City gekozen omdat ik als commissielid al trots was om bij deze organisatie betrokken te zijn. Ik vond en vind het super om vrijwilligerswerk te doen met studenten die een andere studie doen dan ik. Bij Serve kom je mensen tegen die je normaal gesproken nooit zou ontmoeten, zowel in de doelgroepen waar je activiteiten voor organiseert als in de commissies zelf. Ik heb mijn horizon enorm verbreed door bij Serve the City betrokken te zijn!

Waarom heb je gekozen voor je huidige functie?

Ik koos voor de functie vicevoorzitter omdat het mij een mooie uitdaging leek. Acquisitie is iets wat ik nog nooit gedaan had en was dus helemaal nieuw voor mij. Ook de uitbreiding naar het HBO en MBO is een uitdaging, omdat het bereiken van deze studenten wat lastiger is dan het bereiken van universiteitsstudenten. Toch koos ik voor deze functie omdat ik uit mijn comfort zone wilde stappen. Ik heb veel geleerd afgelopen jaar over het werven van fondsen, het netwerken met studieverenigingen op HBO-scholen en het leggen van contact met het MBO. Zo heb ik ook veel mensen leren kennen buiten de universiteit. Als je jezelf wilt ontwikkelen op deze vlakken en zin hebt in een challenge zou ik zeker voor de functie vicevoorzitter kiezen!

Wat heb je geleerd van je bestuursjaar? Zou je dit later nog kunnen toepassen?

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens dit jaar. Bij een bestuursjaar tijdens corona tijd leer je creatief en flexibel denken. Veel dingen die normaal konden, lukten voor ons niet door de maatregelen die er destijds waren. Verder ben ik een stuk zekerder van mezelf geworden. Ik vond het vaak lastig om me te uiten tijdens discussies en vergaderingen, maar dit gaat nu een stuk beter. Ook heb ik geleerd om beter te plannen, iets wat echt wel nodig was tijdens dit jaar. Daarnaast heb ik geleerd om samen te werken met veel verschillende mensen in mijn commissies, binnen het HBO en MBO. Hierdoor zijn mijn communicatieskills enorm verbeterd. Al deze vaardigheden kan ik zeker gebruiken in mijn verdere werkleven.

Wat is je het meest bijgebleven van dit (corona)jaar?

Wat me enorm is bijgebleven is hoe dankbaar onze doelgroepen kunnen zijn voor, in onze ogen, kleine dingetjes. Tijdens bijvoorbeeld het wandelen met ouderen zijn de oudjes ontzettend blij om een ochtend buiten te kunnen zijn. Dit soms zelfs tot tranen aan toe! Het is zo mooi om te zien dat onze activiteiten ook daadwerkelijk een indruk achterlaten bij de doelgroepen en dit zal mij altijd bijblijven van dit jaar.

Welke boodschap wil je je opvolger meegeven? 

Tijdens een bestuursjaar leer je ontzettend veel, over jezelf, over je bestuursleden en over het organiseren van activiteiten. Je stapt misschien enorm uit je comfort zone, maar dit is het zeker waard! Daarnaast bouw je een band op met je bestuursgenootjes en maak je vrienden voor het leven. Heb je een hart voor vrijwilligerswerk en durf je een uitdaging aan te gaan? Meld je dan aan voor een bestuursjaar bij Serve the City Tilburg!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close