Oud-bestuurslid aan het woord: Juul Snijder – Vicevoorzitter Bestuur 2019-2020

Serve the City Tilburg is op zoek naar haar 10e bestuur! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar en benieuwd wat een bestuursjaar bij ons jou te bieden heeft? Lees dan snel verder! Vandaag is Juul aan het woord, de vicevoozitter van bestuur 2019-2020 en hbo student. Ze vertelt jullie over haar ervaring als bestuurslid bij Serve the City Tilburg.

Waarom koos je voor een bestuursjaar? En waarom bij Serve the City Tilburg?
Ik was halverwege mijn studie toen ik ervoor koos om een bestuursjaar te gaan doen bij Serve the City Tilburg. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging buiten mijn studie en wilde me ergens een jaar lang volledig op focussen. Toen ik deze wens deelde met mijn omgeving kwam ik via via terecht bij Serve the City Tilburg. Na verschillende bestuurders en vrijwilligers te hebben gesproken over de organisatie wist ik meteen dat het bij mij paste. Ik vind het leuk om iets voor iemand te kunnen betekenen en vond het gaaf dat je bij Serve the City Tilburg echt je bestuursjaar zelf vorm kan geven. Bij bijna alle verenigingen ligt er een agenda met activiteiten klaar die je als bestuurder moet uitvoeren, maar bij Serve the City Tilburg is dit zeker niet zo.

Waarom heb je gekozen voor de functie vicevoorzitter?
Ik heb gekozen voor de functie vicevoorzitter omdat deze functie zich onder andere bezighoudt met het uitbreiden van de organisatie naar hogescholen. Omdat ik zelf hbo student was wist ik goed hoe we de hbo’ers konden bereiken. Daarnaast vond ik het een leuke uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor de acquisitie. Je legt contacten met verschillende organisaties en bent veel bezig met het promoten van Serve the City om fondsen te kunnen werven.

Op het hbo is het minder gebruikelijk om een bestuursjaar te doen dan op de universiteit, mede doordat je tijd minder makkelijk zelf in te delen is. Hoe heb jij jouw bestuursjaar gecombineerd met school?
Ik heb ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen. Mijn hbo studie had heel veel contacturen en groepsprojecten, en dat was niet te combineren met een bestuursjaar. Omdat een bestuursjaar bij Serve the City parttime is had ik ernaast nog een baantje van 16 uur in de week. Ik raad het hbo studenten aan om bij een parttime bestuursjaar een tussenjaar te nemen, want dan kan je echt vol genieten van alles wat je meemaakt!

Wat heb je geleerd van jouw bestuursjaar?
Ontzettend veel! Het is nu 2,5 jaar geleden sinds mijn bestuursjaar en ik pas nog vaak dingen toe die ik heb geleerd in dat jaar. Contacten leggen met organisaties, pitchen, presenteren voor grote groepen, het leiden van een commissie, evenementen organiseren, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zou je het andere hbo’ers aanraden om een bestuursjaar te doen?
100%. Tijdens een bestuursjaar heb je veel leermomenten die je niet zal hebben tijdens een stage of bij een bijbaantje. Je bent voor een jaar verantwoordelijk voor een complete organisatie en daar leer je ontzettend veel van. Omdat maar weinig hbo’ers een bestuursjaar doen heb je een streepje voor bij sollicitaties in de toekomst. Daarnaast leer je veel mensen kennen, ga je naar de leukste feesten en maak je vrienden voor het leven (een bestuursgenoot is ondertussen mijn huisgenoot!)

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar info@servethecitytilburg.nl! Wil je solliciteren? Dat kan tot 11 april door je motivatiebrief en CV op te sturen naar het volgende mailadres: voorzitter@servethecitytilburg.nl en wie weet ga jij dan deel uitmaken van ons 10e bestuur!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close