Jennefer de Rijke – Commissaris PR 2021-2022

In het bestuursjaar 2021-2022 was Jennefer de Rijke Commissaris PR van bestuur IX. We hadden de kans verschillende vragen te stellen over haar ervaringen tijdens haar bestuursjaar.

Benieuwd naar wat Jennefer vooral is bijgebleven? Lees dan snel verder!

 

Hoe ben je oorspronkelijk bij Serve terecht gekomen?
In het derde jaar van mijn studie was ik op zoek naar ontwikkeling buiten mijn studie door middel van een bestuursjaar. Ik kende toevallig al iemand die in het bestuur zat van Serve the City en hoorde dat ze daar op zoek waren naar bestuursleden. Toen begon ik me in te lezen over wat Serve the City inhield en werd ik erg enthousiast. Het aspect dat je iets terug doet voor veel verschillende doelgroepen in de Tilburgse samenleving gecombineerd met het opdoen van organisatorische vaardigheden vond ik een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Ook het leren kennen van andere studenten en het studentenleven eromheen sprak me erg aan.

Waarom had je gekozen voor de Serve the Brave commissie? En waarom voor Grey?
Serve the Grey en Serve the Brave zijn heel verschillende doelgroepen die me beiden erg aanspraken. Het betreft mensen die van een heel klein gebaar enorm blij worden. Met een korte wandeling, een kopje koffie en een gesprek maak je echt de dag van deze mensen. De dankbaarheid vanuit hen is dus echt superleuk! Daarnaast is de diversiteit aan activiteiten die je kan organiseren enorm groot! Het kan gaan van een simpele wandeling tot een groot thema weekend met allerlei spellen en creatieve activiteiten. Kortom, hele dankbare en diverse doelgroepen!

Wat was je leukste herinnering van je tijd bij Serve?
Mijn leukste herinnering aan mijn tijd bij Serve the City is dat ik daar vrienden heb gemaakt voor het leven. Vooral met mijn medebestuurders spreek ik nog regelmatig af. Tijdens het bestuursjaar werk je nauw met elkaar samen en deel je al het lief en leed met elkaar. Je gaat ook wat weekendjes weg met elkaar wat ook supergezellig is! Dat maakte dat wij steeds hechter met elkaar werden en daar ben ik nog steeds superblij mee!

Welke ervaringen van je tijd bij Serve blijken nu nog bruikbaar?
Vooral de organisatorische vaardigheden en het leren samenwerken met grote organisaties heeft me veel opgeleverd. Je leert kleine maar ook grote activiteiten op te zetten waarbij enorm veel factoren komen kijken, zoals het regelen van locaties, vrijwilligers, het rekening houden met privacy wetgevingen en logistiek. Daarnaast bouw je een groot netwerk op doordat je met zoveel verschillende organisaties en mensen samenwerken

Waarom heb je gekozen voor de functie van Commissaris PR?
Ik heb gekozen voor de functie commissaris pr omdat het vooral creatieve taken betreft. Het ontwerpen van posters, het maken van social media post, het bijhouden van de website, het schrijven van een nieuwsbrief en het bedenken van een goed promoplan zijn allemaal creatieve bezigheden die ik als commissaris pr enorm leuk vond om te doen. Ook tijdens grote evenementen zoals de TOPweek en informatiemarkten vond ik het superleuk om verantwoordelijk te zijn voor het promoten van Serve the City Tilburg.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close