Anouschka Luijpen – secretaris 2018/2019

Wegens het coronavirus gaat onze bestuursinteresse avond op een andere manier door (Skype). Om meer informatie over een bestuursjaar bij STC te geven, geven wij het woord aan oud-bestuursleden.

Vandaag vertelt Anouschka Luijpen, van het bestuur in 2018/2019, meer over haar functie en wat het haar heeft gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Wie ben je, wat was je functie tijdens je bestuursjaar en in welk jaar was je bestuur?”
Ik ben Anouschka Luijpen en in het jaar 2018 – 2019 was ik secretaris van Serve the City Tilburg. Sinds dit collegejaar zit ik in de Raad van Advies van STC.

”Heb jij in de jaren na je bestuur nog profijt gehad van je tijd bij Serve?”
Absoluut! Als secretaris heb je allerlei verschillende taken en is er eigenlijk altijd wel iets wat je nog moet doen. Hierdoor kan ik nu een stuk beter plannen en schrik ik niet meer zomaar van een volle agenda, wat goed van pas doet als je twee studies tegelijk doet zoals ik. Ik heb bovendien geleerd hoe je een grote activiteit moet organiseren en heb heel veel nieuwe mensen leren kennen, die ik nog steeds regelmatig spreek. Ook notuleren is een taak waar je na een jaar als secretaris geen enkele moeite meer mee hebt.

”Wat is het meest waardevolle wat je hebt geleerd tijdens je bestuursjaar?”
Het meest waardevolle is dat ik geleerd heb te accepteren dat dingen niet altijd lopen zoals je zelf gepland had en dat dit vaak helemaal niet zo erg is. Het maakt niet uit hoe goed je iets hebt voorbereid: er zullen altijd nog onverwachte dingen gebeuren, zoals veertig bejaarden die opeens een uur eerder dan gepland op de stoep staan. Het is dan even diep ademhalen en snel schakelen, maar uiteindelijk komt het bijna altijd weer goed!

”Welke activiteit is je het meest bijgebleven?”
Voor mij is dat zeker Serve the Moms, waarbij we voor moeders en kinderen in een blijf-van-mijn-lijfhuis een leuke middag organiseerden als afleiding van hun zorgen. Het was onze eerste activiteit van het jaar en ook nog eens de activiteit van mijn eigen commissie, dus ontzettend spannend. Er waren wat kleine opstartproblemen, maar die waren snel vergeten toen we eenmaal de gelukkige gezichten van alle moeders en kinderen zagen. Het is geweldig hoe blij je kinderen kunt maken met een plakje cake en slagroom, of moeders met een pakketje verzorgingsproducten. Iets kunnen betekenen voor mensen in zo’n vervelende situatie is een hele mooie ervaring en ik zou het zo weer overdoen.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close