Thuis zitten: activiteiten die u met uw kinderen kunt doen!

Geschreven door de Serve the Kids commissie

Kinderen kunnen vanwege het Coronavirus niet naar school, met alle problemen van dien. In dit bericht delen wij een aantal tips voor simpele activiteiten die je thuis met de kinderen kunt doen! Om zo min mogelijk de deur uit te hoeven, zijn alle activiteiten te doen met spulletjes die de meeste mensen al in huis hebben.

1. Dieren knutselen

De lente komt er al weer bijna aan en wat is dan leuker dan het maken van een aantal schattige dierenknutsels! Er zijn allerlei opties en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een konijn, een kip, een bij of een varkentje. Het enige wat je nodig hebt zijn wc-rollen, gekleurd papier (en/of verf) en wat stiften. Je kunt zelfs een slinger maken van al deze leuke diertjes. Hiervoor hoef je alleen maar twee gaatjes te maken in ieder wc-roldier en vervolgens verbind je de diertjes aan elkaar door middel van een touwtje. Nu heb je gelijk een nieuwe versiering voor in de kamer!

2. Een kaartje schrijven voor opa en oma

Even niet bij oma en opa op visite kunnen is lastig, maar het is het perfecte moment om eens een brief of een kaart naar ze te sturen! Laat de kinderen een lege kaart versieren of pak een ansichtkaart die al jaren in de kast ligt en laat de kinderen een lieve boodschap voor opa en oma bedenken. Het zal hen gegarandeerd opfleuren!
Tip: veel ouderen zitten in deze tijd alleen in verzorgingshuizen en ervaren gevoelens van eenzaamheid. Het kan ook leuk zijn om de kinderen een korte brief te laten schrijven naar de ouderen van een verzorgingshuis!

3. Een kasteel of pennenbakje knutselen

Een ander leuke knutsel die je kunt maken met wc-rollen is een mega kasteel. Dit is zowel voor jongens als meisjes een leuke activiteit, waar je bovendien wel even mee bezig bent. Ook hier is het enige wat je nodig hebt wc-rollen, verf, gekleurd papier en wat stiften. Je kunt het kasteel zo groot en kleurrijk maken als je zelf wilt. Een variant op het wc-rollenkasteel is het wc-rollen pennenbakje. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal wc-rollen te versieren met papier naar keuze. Vervolgens plak je de rollen aan elkaar en heb je een heel creatief en bovendien zelfontworpen pennenbakje. Misschien dat de kinderen zelfs wel een pennenbakje maken voor de thuiswerkende ouders!

4. Maak een fotospeurtocht

Een fotospeurtocht is heel makkelijk en leuk: het enige wat je hoeft te doen is een tiental foto’s maken van details in je huis en de kinderen deze plekjes te laten zoeken. Maak het niet te makkelijk en fotografeer details in alle kamers van het huis: de woonkamer, de slaapkamer, de zolder. De winnaar krijgt een snoepje!

5. Zelfgemaakte tafelvoetbal

 

 

 

 

 

 

Door het Coronavirus kunnen kinderen niet altijd buitenspelen. Gelukkig valt er binnen genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een potje voetbal spelen met een zelfgemaakt tafelvoetbal. Het enige wat je nodig hebt is een oude schoenendoos, wat rietjes, knijpers en een balletje. Je kunt de schoenendoos helemaal versieren zoals je dat zelf wil. Alleen nog wat gaten maken in de doos voor de goals, en je bent helemaal klaar om de competitie aan te gaan!

6. Kippen verven

Ons laatste knutselidee is heel makkelijk: het enige wat je nodig hebt is verf en papier! Laat je kind zijn/haar hand geel verven en maak een afdruk met de gele verf op het papier. Vervolgens maak je nog een paar gele vingerafdrukken achter de hand, wat de kuikens worden. Het laatste wat je nog moet doen is met rode en zwarte verf de details aanbrengen: een paar pootjes, een snavel en een oogje en het schilderij is compleet! Perfect voor de lente en voor Pasen.

We hopen dat de ideeën en tips die we in dit bericht hebben gedeeld deze vreemde tijden iets draaglijker en vooral gezelliger maken!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close