Decemberacties: verzorgingspakketjes, kerststukjes en speelgoed

Geschreven door: Ashley van den Adel

De eerste weken van december hebben we niet stil gezeten. Hoewel momenteel fysiek contact niet mogelijk is, proberen we nog steeds iets terug te doen voor de Tilburgse maatschappij.

Serve the Homeless: Afgelopen 7 december zijn commissieleden van Serve the Homeless langs gegaan bij SMO Traverse om tasjes met verzorgingsproducten te brengen. Traverse is er om mensen op te vangen die geen huis hebben of steun te bieden aan mensen die hun huis dreigen kwijt te raken. Op deze manier proberen wij hen een hart onder de riem te steken tijdens deze donkere dagen.

 

Serve the Grey: Op 10 december heeft Serve the Grey zelfgemaakte kerststukjes langs gebracht bij behandelcentrum Damast. Oorspronkelijk zouden zij samen met ouderen de kerststukjes te knutselen, maar helaas kon dit door de aangescherpte maatregelen niet plaatsvinden. Om toch iets voor de ouderen te betekenen, heeft Serve the Grey het hand in eigen heft genomen en kerststukjes gemaakt die uitgedeeld zullen worden aan de cliënten van Damast. Wij hopen zo de kerstsfeer in de huiskamers te brengen.

Serve the Kids/Serve the Green: 17 december zijn wij met de auto langs huizen gegaan die nog oud speelgoed hadden waar zij niks meer mee deden. Dit speelgoed konden wij goed gebruiken voor onze actie met Het Vierde Geschenk. Het oude speelgoed wordt gerepareerd, gesorteerd en uitgedeeld na de lockdown aan kinderen die het thuis niet breed hebben.

 
Serve the Brave: Op zaterdag 19 december hebben Nienke en Hélène van commissie Serve the Brave een handje geholpen bij de kerstwandeling van Brabant Maatjes. Brabant Maatjes organiseert activiteiten voor eenzame jongeren, iets wat vooral in deze tijd extra belangrijk is. Er was een mooie route in Stadsbos013 uitgezet met allemaal lampjes en kerstversiering. Deelnemers liepen langs de route en kwamen verschillende acts tegen waaronder muzikanten en kerstpoppen. Wij stonden met een kerstquiz langs de route. Het was ontzettend leuk om deel uit te maken van deze schitterende kersttocht voor de enthousiaste deelnemers! Alle maatregelen rondom Covid-19 werden goed gehandhaafd en het plan was goedgekeurd door de wethouder van Tilburg. Brabants Dagblad heeft er een leuk item over gemaakt!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close