Raadstraining, Valentijnspakketjes en drankjes uitdelen door Serve the Gentle

Raadstraining

Op 16 februari organiseerde Serve the Wisdom samen met de raadsgriffie ‘Een Kijkje in de Raad’. Een avond waarop Tilburgse studenten kennis konden maken met de gemeenteraad en het werk van de raadsleden.

Hiwot was aanwezig bij de avond en vertelt over haar ervaringen: “De informatiebijeenkomst met de Tilburgse raadsleden was ontzettend leerzaam. De fijne en laagdrempelige sfeer zorgde voor een open gesprek, waarbij we het onder andere hebben gehad over de betrokkenheid van jongeren bij de lokale politiek. De raadsleden wezen ons op het belang van inspraak van jongeren als het aankomt op thema’s die voor jongvolwassenen relevant zijn, zoals studentenhuisvesting.”

Valentijnspakketjes Serve the Grey

Maandag 14 februari stond ook bij Serve the City Tilburg in het teken van Valentijnsdag. In samenwerking met Studentenvereniging Plato en Stichting met je Hart heeft Serve the Grey veel ouderen een hart onder de riem mogen steken door hen verwenpakketjes te bezorgen met allerlei leuke spulletjes. We willen alle vrijwilligers die mee hebben geholpen enorm bedanken. Daarnaast willen we een speciaal dankwoord richten aan Albert Heijn Korvelplein, Intratuin Tilburg en Ici Paris XL voor het doneren van spulletjes voor in onze verwenpakketjes.

 

Drankjes uitdelen Serve the Gentle

Vorige week heeft Serve the Gentle koffie en thee uitgedeeld op de campus van Tilburg University om aandacht te besteden aan het thema “eenzaamheid”. We hebben studenten blij kunnen maken met een warm drankje en de boodschap meegegeven om het gesprek omtrent eenzaamheid aan te gaan. Tijdens een aantal gesprekken met studenten kwam naar voren dat veel mensen in aanraking zijn gekomen met eenzaamheid door de coronamaatregelen en hoe belangrijk het is om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Heb je ooit eenzaamheid ervaren? Ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Ga het gesprek aan en bespreek wat je voor elkaar kunt betekenen!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close