Activiteiten in maart

In de afgelopen maand stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning. Benieuwd naar wat we allemaal hebben georganiseerd? Lees dan snel verder!

 

Kidsdag

Op donderdag 3 maart vond de Kidsdag plaats met kinderen van Quiet. Deze was samen met TSR Vidar georganiseerd. Hierbij mochten we gebruik maken van sport- en spel spullen die Decathlon Tilburg aan ons wilde uitlenen. Ook hebben de kinderen aan het eind van de middag een goodiebag gekregen waar verschillende studieverenigingen en het Vierde Geschenk iets aan hebben gedoneerd. We willen namens Serve the Kids en TSR Vidar Decathlon Tilburg, het Vierde Geschenk en de studieverenigingen dan ook bedanken voor de sport en spel spullen en de goodiebags. De kinderen waren er heel blij mee en hebben een leuke middag gehad.

Serve the Green spooktocht

Vrijdag 11 maart was het tijd voor de spooktocht van Serve the Green met eerstejaars leerlingen van Campus013! De commissie had een spannende tocht uitgezet, waar het onderwerp duurzaamheid in terugkwam. De opdrachten waren bijvoorbeeld gelinkt aan waterverspilling en de zelfgemaakte snacks waren volledig vegan! Ook waren er genoeg schrikmomenten onderweg, waardoor niet alleen de leerlingen en begeleiding, maar ook de griezels een geslaagde avond hebben gehad. Serve the Green bedankt de begeleiding van Campus013 en kijkt nu al uit naar een volgende editie!

Etiquettediner

Op donderdag 10 maart vond het Etiquettediner plaats! Samen met Fractie Front organiseerden we een diner voor de Tilburgse studentenbesturen. Op deze avond leerden we over de etiquetten en genoten we van het lekkere eten en drinken. Dankzij deze avond is een bedrag van maar liefst 1500 euro opgehaald wat volledig besteed gaat worden aan het kinderfestival in juni. We willen alle aanwezigen ontzettend bedanken voor hun komst en bijdrage. Heel erg bedankt!

NL Doet Dag

Op zaterdag 12 maart deden wij mee aan de NL Doet Dag! Op deze dag zetten mensen uit heel Nederland zich in voor hun buurt. Onze vrijwilligers hielpen het Fokkerpark in Tilburg en de omgeving afvalvrij te maken. Al met al was het een gezellige dag!

Symposium Serve the Wisdom

Afgelopen donderdag 17 maart heeft Serve the Wisdom een symposium georganiseerd genaamd “Altruïsme: What’s in it for me?” samen met Studium Generale, Via Fidei, Rode Kruis Studentendesk en Fractie SAM. Er waren drie sprekers met drie verschillende perspectieven: eerst was er Philine van Overbeeke die sprak over de waarden die aan bod komen bij vrijwilligerswerk. Daarna was er Willem van der Deijl-Kloeg die sprak over hoe het doen aan altruïsme beter kan. De laatste spreker was Willem Sleegers die sprak over de psychologie achter altruïsme. Het laatste deel van het symposium bestond uit een panel van vier studentenvrijwilligers die een aantal stellingen bespraken en vertelden over hun eigen ervaringen. Het symposium werd opgenomen en kan bekeken (of herbekeken) worden via deze link.

Serve the Green City Tour

Op woensdag 16 maart heeft Serve the Green samen met de Vegan Student Association de tweede editie van de ‘Green City Tour’ gehouden. De deelnemers verzamelden bij de LocHal en zijn in groepjes met een commissielid langs allerlei duurzame hotsports in Tilburg gegaan, namelijk: de Reshare Store, Petra’s Vintage Clothing, WAAR, Wereldwinkel en Ekoplaza. Daarnaast hebben alle deelnemers mogen genieten van een vegan snack bij de Couscous Bar, Focus Foodbar en Steck013. Het was een super leerzame en gezellige middag! Namens de organisatie willen we alle hotspots heel erg bedanken voor de gastvrijheid!

Serve the Brave pannenkoeken bakken

Op donderdag 24 maart hebben de commissieleden van Serve the Brave pannenkoeken gebakken voor de gezinnen bij Villa Pardoes. Villa Pardoes is een organisatie waar gezinnen van kinderen met een ziekte, zoals kanker of een spierziekte, gratis een weekje op vakantie mogen om even al hun zorgen te vergeten en te genieten van elkaar. Tijdens deze week kunnen mogen de gezinnen de Efteling in (wat naast Villa Pardoes ligt) en kunnen ze deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het Pannenkoekenfestijn waar Serve the Brave aan heeft meegeholpen. Voor 11 kinderen en hun gezinnen bakten de commissieleden pannenkoeken. De dankbaarheid vanuit de gezinnen was groot en de commissieleden hebben enorm genoten tijdens deze middag.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close