Activiteiten juni

In de maand juni zijn er weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Benieuwd naar de activiteiten? Lees dan snel verder!

Sustainable Vegan Dinner

Op 12 mei vond het Sustainable Vegan dinner plaats. Dit evenement was een samenwerking van Serve the Green en de Charity commissie van Studievereniging Complex. Er is een vegan driegangendiner gekookt door de commissieleden en de aanwezigen kregen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten! Daarnaast hebben de deelnemers door hun aanwezigheid meegeholpen maaltijdboxen te financieren voor project ‘Kinderontbijt Dikke Mik’. De maaltijdboxen bevatten de ingrediënten van het diner en nog een leuk spelletje voor wat ontspanning. Om het diner zo zero-waste mogelijk te maken, is de overgebleven soep ook nog verdeeld onder de aanwezigen. Een geslaagde avond dus!
Serve the Green x Petje Af

Op zondag 22 en zondag 29 mei was het tijd voor de Petje Af activiteiten van Serve the Green voor de kinderen van Petje Af Hart van Brabant. Het thema was duurzaamheid, dus daar zijn de activiteiten ook op ingericht!

Op 22 mei waren de commissieleden en de kinderen te gast bij Groeituin 013. Daar kregen ze een rondleiding, is er een foto speurtocht gelopen, werden er plantjes overgepot en mocht er op het laatst nog in de tuin gewerkt worden. Ondertussen konden ze nog genieten van genoeg te drinken en een heerlijke pastasalade. Ook ging niemand met lege handen naar huis, want iedereen mocht nog een plantje mee naar huis nemen.

De tweede zondag, op 29 mei, stond in het teken van nog meer duurzaamheid! Na een kort interview met de commissieleden, konden de kinderen zelf een vegetarische pizza beleggen. Een pizza hoeft namelijk helemaal geen vlees te bevatten om lekker te zijn! Na de lunchpauze ging iedereen druk in de weer met het beschilderen van een vogelhuisje. We sloten de middag af met een debat over duurzaamheid.

Serve the Green was blij om te merken dat de kinderen (en zelfs de begeleiding) echt wat hebben opgestoken van deze twee middagen. Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad!

Serve the Wisdom x Petje Af

Ook Serve the Wisdom mocht een activiteit opzetten met Petje Af, deze keer met locatie Oisterwijk. Het thema waarmee de kinderen twee zondagen aan de slag gingen was ‘beroepen die niet vaak in het zonnetje staan’!

Op 22 mei maakten de kinderen kennis met rattenvanger Piet Maas, die alle brandende vragen van de kinderen kon beantwoorden. De kinderen maakten een opdracht over diervriendelijke manieren om ratten te vangen. Na de pauze liet Piet zijn uitrusting zien en mochten de kinderen door de warmtekijker kijken. Daarna werd door de kinderen een debat gedaan over het thema ‘Geld versus Geluk’. Een lastig thema, maar het ging de deelnemers goed af!

Op de tweede zondag, 29 mei, mochten de kinderen langskomen op de universiteit. Ze kregen les van Groen Xtra in het Cube gebouw. Groen Xtra beheert en onderhoudt de openbare ruimte van Tilburg. De kinderen gingen aan de slag met afvalknijpers en interviewden studenten op de campus over hoe afval verminderd kon worden. Na de pauze kregen de kinderen een rondleiding over de campus en door het Cube gebouw. De grote collegezaal vonden ze erg indrukwekkend! Afsluitend maakten de kinderen een ‘advies’ voor Groen Xtra, over hoe afval verminderd kan worden. De kinderen gingen niet met lege handen naar huis, ze kregen een Tilburg University goodiebag mee!

Serve the Wisdom vond het erg mooi om te zien dat de kinderen de opdrachten zo goed oppakten. De twee zondagen bevielen goed!

Workshop Serve the Kids x Fontys x Sterk Huis

Op donderdag 3 juni heeft Serve the Kids samen met studieverenigingen van Fontys, G.D. Herodotus, S.V. Lingua en Omnia Béta, verschillende workshops gegeven waarbij de kinderen van Sterk Huis een mysterie moesten ontrafelen. Ze moesten erachter komen wie de kluis van meneer Jacobs, de rijkste fabrieksbaas van Tilburg, had leeggeroofd. Door middel van verschillende taalspelletjes verzonnen door S.V. Lingua konden ze de alibi’s van de 5 verdachten ontcijferen. Omnia Béta had scheikundige proefjes opgesteld om erachter te komen van wie het bloed was dat op de plaats delict was gevonden. Daarna mochten de kinderen in gesprek gaan met de 5 verdachten van G.D. Herodotus. Het was een leuke middag waarbij de kinderen er door de verschillende proefjes snel achter kwamen wie de schuldige was.
Brandweer activiteit Serve the Kids x Serve the Wisdom

Op 14 juni sloegen commissies Serve the Kids en Serve the Wisdom hun handen bijeen. Ze organiseerden samen een activiteit bij basisschool Jeanne D’Arc, waar ze de kinderen van groep 4/5 kennis lieten maken met de brandweer. Er kwamen twee brandweerlieden langs en de kinderen mochten alles vragen wat ze wilden. Vragen zoals ‘Waarom zijn jullie pakken die kleur?’ tot ‘Hoe doe je dat dan met eten?’ werden beantwoord. Ook kregen de kinderen een ‘rondleiding’ langs de brandweerwagen en het gereedschap wat er allemaal op zit. Ze mochten zelfs achter het stuur en in de cabine van de wagen zitten! Groep 4/5 vond deze activiteit erg leuk en er waren zelfs een paar kinderen die waren overgehaald om brandweerman of vrouw te worden!
Eindejaars BBQ

Op dinsdag 21 juni vond de laatste vrijwilligersactiviteit plaats. Tijdens deze activiteit hebben we met z’n allen gebarbecued en gezellig wat bijgekletst bij Feestcafé de Prins. Het was een gezellige activiteit! Ook al is het jaar nog niet helemaal voorbij en staan er nog wat activiteiten op de planning, we willen al onze vrijwilligers al heel erg bedanken voor hun inzet dit jaar!
Bierproeverij Serve the Wisdom

Op 22 juni organiseerden de commissieleden van Serve the Wisdom een interesseborrel bij de bierbrouwerij La Trappe in Berkel-Enschot. Onder het genot van een biertje kregen we uitleg over het brouwen van trappistenbier, maar ook over het leven in het klooster. Na nog een hele interesse rondleiding met voor velen als hoogtepunt, de eigen brandweerauto, mochten we nog in de schaduw nagenieten met een biertje (of drie).
Kinderfestival

Op donderdag 23 juni hebben we samen met Magister JFT | Juribes, Stichting Move en TSR Vidar de tweede editie van het Kinderfestival georganiseerd. Deze middag bestond uit verschillende activiteiten waaronder een buikschuifbaan, een hindernisbaan, verschillende waterspellen, hockey, voetbal en een schietschijf. Ze kregen ook allemaal een suikerspin en een ijsje. Daarnaast mochten ze gebruik maken van het ranjakraampje die Mc Donalds Tilburg ons die dag heeft geschonken. We vonden het leuk om de kinderen te zien genieten en hadden zelf dan ook de nodige afkoeling van de waterschuifbaan nodig.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close