Activiteiten mei

In de maand mei zijn er weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Benieuwd naar de meest recente activiteiten van dit jaar? Lees dan snel verder!

 

Discofeestje bij Quiet

Serve the Kids heeft op 1 mei een discofeestje georganiseerd, in samenwerking met Quiet. Het feestje werd in de avond gehouden voor 70 kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Bij R-Newt hadden ze in de kelder van hun hoofdkantoor een perfecte ruimte met een geluidsinstallatie en lichten. De kinderen konden hun eigen nummertjes aanvragen en er was drinken en snacks. Het was grappig om te zien dat de smaak voor muziek compleet anders was dan de muziek die wij luisterden op die leeftijd!

 

Spelletjesmiddag bij ASVZ

Op 2 mei organiseerde Serve the Brave een spelletjesmiddag bij een woongroep van ASVZ in Udenhout. Uitgerust met onder andere een sjoelbak, memory, blikgooien en ringwerpen vertrokken we om de clienten te vermaken! Vooral de memory spelletjes en sjoelbak waren in trek. Met nog wat koffie, thee of limonade achteraf hebben we de bewoners een leuke en actieve middag kunnen bieden!

 

Huiskamer voor Pleegouders

Serve the Kids heeft op 3 mei voor het eerst een activiteit met Huiskamer voor Pleegouders georganiseerd. Samen met de kinderen is er buiten in het zonnetje onder andere jeu de boule en voetbal
gespeeld!

 

Senioren Bevrijdingsfestival

Op 5 mei heeft Serve the Grey in samenwerking met het Studentenbevrijdingsfestival (SBF) en Oma’s Soep een senioren Bevrijdingsfestival georganiseerd. Het was een leuke ochtend waarbij studenten en ouderen samen op het terrein van SBF in gesprek zijn gegaan over vrijheid. Onder het genot van een bakje koffie en een stukje taart zijn er mooie gesprekken tot stand gekomen tussen de twee generaties!

 

Kijk, Doe en Beleef

Op 7 mei hielp Serve the Brave mee met het organiseren van de Kijk, Doe en Beleef dagen op Amarant lokatie Rijsbergen. Tijdens deze middag werden de cliënten op passend niveau uitgedaagd mee te doen met activiteiten. De cliënten konden virtuele mollen slaan middels een projector, op een ’tovertafel’ rommelen, sjoelen en knutselen.

 

‘Wandeldriedaagse’ bij de Hazelaar

Oorspronkelijk zou Serve the Brave 10 mei helpen met het organiseren van een wandeldriedaagse bij de Hazelaar, helaas gooit het weer roet in de planning. In plaats daarvan zijn er binnen oudhollandse spelletjes gespeeld met de bewoners.

Om de middag nog meer sfeer te geven waren er ook artiesten aanwezig in oudhollandse klederdracht met ouderwetse instrumenten.

                

 

                                            Picknick get together

Samen met Umbrella, de Queer studentenvereniging in Tilburg, heeft Serve the Wisdom op 17 mei een Picknick get together georganiseerd. Bij de Picknick was een  LGBTQ+ rechten activiste aanwezig die de dag ervoor had gesproken op een symposium georganiseerd door Shelter City. Tijdens de Picknick werden spelletjes gespeeld en meegebrachte hapjes gegeten. De aanwezigen konden in het zonnetje vragen stellen en elkaar beter leren kennen!

Clean up Day

Rond maart kwam Serve the Wisdom via vrijwilligerspunt Tilburg in contact met Bori, zij wilde graag een Clean up Day organiseren. In een kleine subcommissie met 4 internationals is dit idee toen verder uitgewerkt en met prikkers en vuilniszakken gingen zij het afval te lijf! Uiteindelijk werd er met ongeveer 25 mensen opgeruimd en erna pizza gegeten en spelletjes gedaan. Uiteraard werden achteraf de pizzadozen in de vuilnisbak gegooid!

                                                

 La Trappe

Maandag 22 mei stond alweer de laatste keer La Trappe op de planning. Serve the Grey heeft samen met 10 ouderen genoten van een rondleiding en lunch bij de Koningshoeven. We willen La Trappe bedanken voor deze prachtige activiteiten, we hebben er enorm van genoten!

Scootmobiel cursus

Na een scootmobiel uitleg ontvangen te hebben op 25 april was het op 26 mei tijd voor de eerste cursus! Serve the Brave heeft samen met Toegankelijk Tilburg een mevrouw kunnen helpen die verschillende oefeningen lastig vond om met de scootmobiel uit te voeren. Middels deze cursus kan de mevrouw hopelijk meer gebruik maken van haar scootmobiel.
—-
Vooruitblikken…
6 juni                 Zichtbaarheidsdag Fontys – Stappegoor
7 juni                 Petje Af x Ontdekkingsstation013 – Serve the Kids
14 juni               Petje Af x Ontdekkingsstation013 – Serve the Kids
15 juni               Serve the Dinner – Serve the Grey
16 juni               Kinderfestival – Serve the Kids
17 juni               Uitstapje Beekse Bergen x Oekraïneopvang – Serve the Kids
20 juni               Duurzaamheidsochtend Campus 013
21 juni               Muziekbingo – Serve the Grey

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close